Asuminen iso kestävässä kodissa

Melbourne-parin Frances Coswayn ja Neil Dickerin rakentama koti ilmentää heidän arvojaan ja unelmiaan, suuria ja pieniä.

"Halusimme rakentaa kestävän, passiivisen aurinkotalon", Neil sanoo. "Olemme huolestuneita ilmastomuutoksesta ja uskomme, että yksilöt voivat saada aikaan muutosta tekemällä älykkäitä valintoja."

Tämän ihanteellisen kodin herättämiseksi sivuston valinta oli ratkaisevan tärkeää. Frances ja Neil asuivat jo Melbourne-lahdessa, kun he tarkkailivat lähellä myytävää kiinteistöä.

Margaux (vasemmalla) ja Lillian upottavat varpaansa billabong-inspiraatiossa olevaan uima-altaaseen, jonka ovat suunnitelleet luonnon uima-altaat ja maisemoineet Sam Cox Landscape.

Nykyinen asunto oli vakavaan tilaan, mutta 776 m²: n kerrostalo antoi heille mahdollisuuden rakentaa rakastetuille alueille kävelyetäisyydellä paikallisista kaupoista, kuuden ja Marillon tyttöjen ja viiden Lillianin tyttäreille. Mikä parasta, se oli suunnattu itään ja länteen, mikä sopi heidän suunnitteluun liittyviin toiveisiinsa.

”Haasteenamme itsellemme oli energiatehokkaan kodin rakentaminen budjetilla, joka vastaa saman kokoista, tyyliä ja laatua olevaa vakiorakennusta”, Neil sanoo. "Ja olemme saavuttaneet sen."

Korurasiamainen konsoli on magneetti uteliaalle viiden vuoden ikäiselle. Vivid Turned lasi-riipusvalaisin, Globe West.

Heidän lähtökohtanaan olivat passiiviset aurinkoperiaatteet, jotka suuntasivat kodin talteen ottamaan aurinkoa ja ohjaamaan sitä kesällä.

Talo on rakennettu betonilaatalle, siinä on suuret pohjoiseen päin olevat ikkunat ja länteen päin olevalla alueella puunmuotoiset laattalattiat ylimääräisen lämpömassan saamiseksi. Kaikki ikkunat ovat kaksinkertaiset ikkunat ja sijaitsevat pohjois-etelä-akselilla ilman ristivirtauksen varmistamiseksi. Luovitetut markiisit lisäävät aurinkoa.

Frances valitsi materiaalit ja tarvikkeet ottamatta huomioon villityksiä tai suuntauksia. ”Valitsin asiat, joihin olin intohimoisesti rakastunut. Se on koko muotoilufilosofiani - että koti on tarina sinusta, kuinka asut, elämäntyyliisi ja matkasi. "

"Passiivisen aurinkoenergian suunnittelussa on kyse talosi suunnittelusta korttelin suunnan perusteella", Neil sanoo. "Sade, tuuli ja aurinko ovat ilmaisia. Ei tarvitse maksaa enemmän rakennuksen suunnittelusta, jossa hyödynnetään näitä ehtoja kuin niiden huomioimatta jättämistä."

Monet kodin energiatehokkuustodistukset ovat kulissien takana. Seitsemäntoista katolla olevaa aurinkopaneelia saavat virtaa talolta ja kaasutehoisella kuumavesijärjestelmällä, kun taas 20 000 litran sadevesisäiliö sijaitsee vegie-laastarin alla. Seinissä, katossa ja katossa on irtotavaraa eristys, ja koko rakennuksen vaippa on kääritty heijastavaan ilmakennoon ja CSR Hebel -paneeliin, jotta rakennus olisi ilmatiivis ja estäisi siten energian vuotamisen talvella.

Tutkimuksen kalusteet ovat peräisin 1950-luvulta. "Mitään ei ole rakennettu, joten se on joustava tila", sanoo Frances.

Rauhan ilman takaamiseksi ympäri vuoden Neil ja Frances asensivat lämmöntalteenottoilmapuhaltimen, joka on yleinen valaisin eurooppalaisissa kodeissa.

Kun rakennus valmistui, koti sai NatHERS / AccuRate-energialuokituksen 7, 3 - kakun jäätyminen parille, joka myös toi projektin budjettiin.

Kolmiulotteiset seinälaatat ovat erityinen ominaisuus vieraskylpyhuoneessa.

Tilastotietoja lukuun ottamatta, tämä on rakastettu perheen koti kaikkina vuodenaikoina: tulvi auringonvalolla talvella, rauhoitti kesällä. "Rakastan todella luomaamme keitaan", Frances sanoo. "Sillä on tunne lomakeskuksesta, mutta se on vähän huollettavaa, totta kestävän elämän etiossa."

Tunnisteet:  Saln Makuuhuoneet joulu 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add