Paulan ja Martinin dramaattinen puurakennus

"Taloa käytetään eri tavalla muutamassa vuodessa, kun lapset kasvavat", sanoo omistaja ja sisustussuunnittelija Paula Bowen. "Mutta toistaiseksi kyse on siitä, että pystymme seuraamaan niitä ja nauttimaan talon" läpinäkyvyydestä ". Kuva: Armelle Habib

Tämä puutarhakoti, koilliseen Melbourne CBD: stä, oli ollut samassa perheessä sen rakentamisesta lähtien vuonna 1910. Valitettavasti aikaisemmat sisustussuunnittelija Paula Bowen ja hänen aviomiehensä Martin Breeze olivat poistaneet jopa muutaman jakson piirteet, Molemmat suunnittelutoimiston Arkee Creativein johtajat ostivat talon vuonna 2009.

"Pidin taloa kauhistuttavana", sanoo Martin, jolla oli houkutus vetää se alas ja aloittaa tyhjästä. "Ainoat lunastavat piirteet olivat kiinteistön koko [480m2] ja sijainti lähellä kaupunkia ja ala-aste."

Remontointi tai purku?

Pariskunta asui vuoden ajan talon etuosassa poikien Alexin ja Tommyn kanssa (sittemmin liittyi pikku sisko Evie) projektin ollessa käynnissä. "Pojat eivät ymmärtäneet aivan oikein, miksi heidän takapihallaan oli sorakasata ja keittiö oli jopa perustarpeellisempi kuin edellinen", sanoo Martin, joka ajatteli edelleen toisinaan, että talon kaataminen olisi ollut helpompaa. . Se, että rakennus oli kirjaimellisesti uppoutunut 10 cm, teki purkamisen tarpeesta entistä vahvemman.

ENNEN JA JÄLKEEN: Alkuperäinen puukoti, vasemmalle, oli surullinen ja pahoillani. Sen sijaan, että purkaisi, perhe päätti kunnostaa rajusti luodakseen kevyen ja nykyaikaisen kodin.

Kauden yksityiskohdat

Samaan aikaan Paula pesi jo käytettyjä telakoita ajanjaksojen mukaisille lyhtyvaloikkunoille ja -oville. "Kun talo rakennettiin vuonna 1910, etsin valonheittimiä, jotka eivät olleet liian koristeellisia ja normaalisti liittyneet viktoriaaniseen aikaan", hän sanoo. Puuttuvat takat palautettiin myös.

Omistajan vinkki

"Välttääksesi viime hetken suunnittelumuutokset, varmista, että valitsemasi tuotteet ovat saatavilla ja että rakentajasi sallii tuotteiden toimitusajat", Paula sanoo.

Mutta nämä koristeelliset lisäykset muodostivat vain pienen osan peruskorjauksesta, joka sisälsi olemassa olevan talon merkittävän uudelleenmuokkaamisen ja huomattavan kaksikerroksisen laajennuksen takaosaan. Pariskunta poisti kaltevuuden ja lisäsi avoimen keittiön, ruokailutilan ja oleskelutilan yhdessä päämakuuhuoneen, kylpyhuoneen ja yläkerran olohuoneen / kirjaston kanssa.

Nykyaikainen laajennus ja keittiön muunnos

Päinvastoin kuin alkuperäisissä huoneissa, kunnostetulla koristeellisella koristeella, laajennus on minimaalinen ja nykyaikainen. Suuret liukuovet yhdistävät sisätilat pihalle ja puutarhaan. Uudessa siivessä kiillotetut betonilattiat siirtyvät etuhuoneissa olevista puulattioista.

Keittiö toimii talon keskuksena, ja siinä on keskeinen saaren penkki, joka ulottuu muodostaen aamiaisbaarin. Häiriöiden minimoimiseksi on myös Butler-ruokakomero, joka mahtuu Martinin kauan himoittuun kahvinkeittimeen. Koska pienet lapset käyttivät aikansa täysin ja käyttivät suunnittelukäytäntöä, pari valitsi viimeistelytuotteet, jotka olivat kestäviä ja vähän huoltoa vaativia, kuten vinyylikääreitä.

Palkkioiden parantaminen

Yksi suurimmista paloista tämän talon kunnostamisessa on ollut suosikkihuonekalujen ja esineiden uudelleen esiintyminen varastossa. "Edellisessä kodissamme emme yksinkertaisesti tienneet mihin laittaa asioita", Paula sanoo. "Jopa vain poistaa saippua-astia vanhasta kenkälaatikosta ja asettaa se uuteen ensuite-laitteeseemme oli hienoa."

Remontti on suunniteltu kaukoliikenteelle. Toisen tason lisääminen "antaa meille mahdollisuuden olla täällä vuosia", Martin sanoo. "Taloa käytetään eri tavalla muutamassa vuodessa, kun lapset kasvavat", Paula sanoo. "Mutta toistaiseksi kyse on siitä, että pystymme seuraamaan niitä ja nauttimaan talon" läpinäkyvyydestä "."

Katso GalleriaPaulan ja Martinin dramaattisesta puurakennuksesta

Tunnisteet:  remontti keittiöt Asuminen ja ruokailu 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add