Blondi puuhytti Tanskan rannikolla

keittiö-counter-puu-DO-EI-USE-ON-MUITA tarinoita

Mogens Larsen, joka on pitkään kiehtonut Pohjois-Jyllannin - elokuvateattereistaan ​​tunnettua saarta Tanskan pohjoisimmassa kärjessä - harvasta rannikkomaisemasta, Mogens Larsen osti kehittämättömän maanpaikan Kandestedernen alueen hiekkadyynien ja lyme ruohon keskellä vuonna 1977.

Sitten hän jätti huomiotta sen yli kolme vuosikymmentä.

Kandestederne on suosittu lomakohde, ja kun lomakohteensa rakentamiseen tuli blondi puumökki, Mogens joutui tiukkojen kehitysmääräysten seurauksena alueen helpotuksista.

Mutta hän ei pitänyt niitä esteenä.

"Olen ollut erittäin onnellinen näistä serbeistä", hän sanoo. "Se tarjoaa kauniin kokonaisvaikutelman kesämökki-alueesta, koska kaikkien talojen on oltava pitkiä puurakennuksia, joissa on maavärisiä puutöitä ja turvekattoja."

"Ainoa kuin ensimmäinen lapsenlapseni tuli maailmaan vuonna 2011, ajattelin, että on aika rakentaa siellä jotain", sanoo 72-vuotias, joka omistaa useita vaellus- ja seikkailuvarusteita myyviä kauppoja.

Mogens asuu Kööpenhaminassa ja viettää lomaa Kandestedernen kiinteistössä tyttärensä ja perheensä kanssa.

Ranta on vain lyhyen kävelymatkan päässä hytistä, mutta "käytämme sitä pääasiassa kylmäiskuun, etsimme sitten lämpöä talon yhdeltä betoniterassilta", hän sanoo.

Kylpyhuoneessa on moderneja linjoja ja pienikokoiset kalusteet.

Saatuaan neuvoja paikallisesti asuvalta ystävältään Mogens otti yhteyttä arkkitehti Peter Lind-Bonderupiin, joka johtaa LBB3 Arkkitehtejä vaimonsa Hannen, sisustusarkkitehdin kanssa.

Hänen lyhyt kuvaus: luoda rauhallinen, yksityinen lomakoti, joka hyödyntää parhaiten sen nurmettuneita ympäristöjä.

"Kuten kaikki hankkeet, myös haasteita oli", Peter sanoo. "Missä meidän tulisi sijoittaa ikkunat ja lasiovet, jotta viereiset rakennukset eivät häiritse näkymää? Ja mikä tärkeintä, kuinka voimme tarjota talolle luonnetta samalla kun merkitsemme, että se on rakennettu vuonna 2011 eikä 1970-luvun puolivälissä. kuten muut? "

Ikkunat asennettiin ympäröivän maiseman kuvan kehystämiseksi välttäen samalla naapurimaiden rakennuksia.

Ratkaisuna oli luoda laatikkomainen talo, joka voidaan avata tai sulkea tarpeen mukaan.

Kun kotia ei käytetä, lato-ovia muistuttavat suuret, puusta verhotut ikkunaluukut peittävät ikkunat ja lasiovet, suojaavat taloa elementeiltä.

Kun perheen vierailut, ikkunaluukut avataan, valo täyttää huoneet ja ilmapiiri muuttuu kokonaan.

"Taloa ei käytetä joka viikonloppu, joten ajattelimme talon" avattamista "saapuessaan - sitten pakkaamalla se uudelleen lähtöä ajatellen -, joka teki paljon järkeä", Peter sanoo.

Mogens oli vakuuttunut siitä, että kiinteistö on vähän huollettavaa ja rakennettu materiaaleista, jotka vaativat vähän ylläpitoa. "En halunnut viettää lomaani maalaamalla ikkunoita ja puutöitä", hän sanoo.

Joten Pietari päätti valetun betonin lisäksi käyttää vankkaa puutavaraa, kuten mahonki-ikkunoiden kehyksiä ja setriverhouksia, sekä erilaisia ​​kuivuudenkestäviä sedumeja vihreälle katolle.

"Nämä ovat materiaaleja, jotka voivat käsitellä itseään", hän sanoo. "Ja he saavat kauniin patinan, jolloin ne näyttävät paremmalta vuosien varrella."

Suorakulmaisen talon keskellä on iso avoin oleskelutila, joka sisältää keittiön, ruokailutilan ja oleskelutilat. Seinät ja katto on verhottu kalkittuihin mäntylaudoksiin.

Talon toisessa päässä on kaksi makuuhuonetta, ja toisessa on päämakuuhuone ja kylpyhuone.

Olohuoneiden suuret kattoikkunat antavat valon päivän aikana ja "illalla voit nähdä tähtiä", Mogens sanoo.

Ulkopuolella kaksi betoniterassia, toinen talon molemmilla puolilla, pidentävät asuintilaa ja täydentävät puukatoa. "Käytän katon alla olevaa pientä terassia varhain päivällä. Tuolloin on aina suojaa ja aurinkoa", Mogens sanoo. "Iltapäivällä meillä on tapana käyttää talon pohjoispuolella olevaa terassia."

Kuumina kesäpäivinä ikkunaluukut voidaan käyttää estämään aurinko.

Viileät tuulet virtaavat ikkunoiden läpi, jotka on sijoitettu varovasti näkymien sieppaamiseksi.

"Täällä kasvaa vain lymen ruoho ja dyyniruusut", Mogens sanoo. "Kun katselet maisemaa, et edes huomaa monia kesämökkejä, koska niiden maanvärit ja turvekatot naamioivat ne. Auringonlaskua on ihanaa istua termospinnalla korkealla kukkuloilla ja nauttia viimeisistä säteistä auringosta, kun taas taivas muuttuu yhä scarlet. "

Kuten ulkopintakin, Mogens halusi sisätilojen toimivuuden ja vähäisen kunnossapidon, joten HTH-keittiö asennettiin vaaleansinisellä lasirullauksella, joka antoi väriä.

Tunnisteet:  keittiöt Makuuhuoneet Makuuhuone 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add