Ylellinen Balin inspiroima koti, josta on näkymät satamaan

Tämä koti sijaitsee Sydneyn keskisataman rannoilla ja viettää kiehtovan kaksinkertaisen elämän. Kahdella muinaisella Port Jacksonin viikulla pistetyllä hiekkakivi-niemellä se imee vesinäkymät kolmelta puolelta huiman lasiseinän läpi, jota rikkovat länsimaisen punaisen seetrin veistokselliset paneelit. Vedestä se edustaa avointa ja näyttävää julkista henkilöä. Mutta kotona on myös houkutteleva, yksityinen puoli - TKD Arkkitehdit ovat saaneet sitä zen-piilopaikoilla, joiden avulla omistajat pääsevät eroon suuritehoisten töidensä paineista.

Zen-teema jatkuu päämakuuhuoneessa. Tämä japanilaisten omistajien ostama 300-vuotias itämainen rintakehä ja Planetin maalliset maljakot. Taideteos Sally Anderson pieniltä alueilta.

Ammattimainen pari, jolla on kaksi nyt teini-ikäistä lasta, ostivat kiinteistön vuonna 2001. Vaikka sijainti oli houkutteleva, samaa ei voida sanoa 60-luvun tyylikkäästä klinkkeriseinämästä talosta, joka tuhlasi sivuston ja näkymät.

Japanissa asuneen virheen jälkeen omistajat ottivat vuonna 2010 yhteyttä Renata Ratcliffeen ja TKD: n John Roseen lyhyen uuden neljän makuuhuoneen plus-opistokotiin, joka omaksui näkymän ja sivuston jyrkän topografian. Sen piti myös mennä naimisiin omistajien, yhden japanilaisen, toisen australialaisen, kulttuuritaustojen kanssa ja heijastaa heidän intohimonsa Baliin.

Oleskelutila, joka avautuu kahden Port Jacksonin viikunan katossa ja jonka ikkunat aukeutuvat molemmilta puolilta, on kuin puumajassa asuminen, kertoo omistaja.

"Sen oli oltava avoin ja rento, rantatalo kohtaa itäisen arkkitehtuurin", sanoo Renata. "Ja se tarvitsi yleisiä tiloja, jotta perhe voisi viettää aikaa yhdessä, mutta myös poistumisalueita rentoutumiseen." Lisää omistajalle: "Halusimme jotain lämminhenkistä ja viihtyisää, ei räikeää. Halusimme myös tilojen suojaavan nauttien ulkona asumisesta."

Uusi monitasoinen koti on parhaalla paikallaan niemellä, josta on näköala Sydneyn keskisatamaan. Omistajat kaivoivat hiekkakiveen matalammille tasoille, joissa on yksityisemmät alueet, mukaan lukien neljä makuuhuonetta.

Taisteluakselin lohko, jolla on rasva 6 metrin pituinen kadun julkisivu, tarjosi yksityisyyttä tien varrelta, mutta aiheutti myös mojova ongelman materiaalien kuljettamiseen alueelle, joka putosi 20 metrin päähän vesiviivalle. Omistajat ostivat tämän ratkaisemiseksi 50 metrin pituisen teollisuusnosturin, joka pysyi kolmen ja puolen vuoden rakentamisvuonna.

Yksi Port Jacksonin viikunoista auttaa luomaan yksityisyyttä pienellä maisemoidulla alueella tutkimuksen ulkopuolella ylimmällä tasolla. Puutarhasuunnittelija: Mandara Landscape and Spirit Level.

Baltalaisesta arkkitehtuurista inspiroituna Renata ja John muodostivat kodin, jossa oli kaksi valoisat puu- ja lasipaviljonkia oleskelualueille ja opiskeluun, joita yhdisti lasinen kävelytie. He istuvat kivikokoisella korokkeella, jossa on tasaisemmat alatasot, joihin kuuluu neljä makuuhuonetta, kuntosali ja rantaviihdyttävä alue.

Puutavaraa käytetään koko talossa lämmön ja Bali-tyylisen tunteen luomiseen. Paahdetut näytöt erottavat tilat vaarantamatta avoimuuden tunnetta. Teekannu Planetilta. Torremato 'Ram' jousitusvalo valmistajalta LightCo. Penkit Caesarstonessa Buttermilkissä ja 'Lamiwood' Chamoisissa Laminexista.

Liukuvat lasiseinät luovat saumattoman yhteyden sisä- ja ulkotiloihin, kun taas leveät räystäkät suojaavat auringolta ja sateelta. Puunäytöt luovat erotuksen tilojen välillä, sekä sisäisesti että ulkoisesti, vaarantamatta kodin ilmaisen avoimuuden ja liitettävyyden tunnetta. Koko roiskeita ovat syrjäiset pihat ja oleskelualueet, jotka vuorottelevat näkymien tai yksityisyyden tarjoamisen välillä.

Tärkeimmässä olohuoneessa on kaksinkertainen korkeus tyhjiö, joka frontataan veteen toisella ja uima-allas toisella puolella. Tuolit ostettu Balilla. Creme Royale -kivi lattiassa Caliber Tiles -levystä.

Kaksi viikunaa, joihin sovelletaan säilytysmääräystä, on kudottu kotikansioon, kolmannen tason olohuoneen ollessa leijuen puun katossa. "Se on kuin puumajassa", omistaja sanoo, varsinkin kun ikkunoiden seinät liukuvat pois luomaan todellisen parvekkeen.

Puuhilakuvio toistetaan koko ajan, sekä vaaka- että pystysuunnassa sekä seulonnana ja verhouksena.

Puun runsas käyttö, mukaan lukien länsipunainen setripäällyste ja kiinteät Uuden-Guinean ruusupuut, tiikki- ja harmaaraudan viilut sisätiloissa, antavat lämpöä, keveyttä ja rentouttavaa trooppista tunnelmaa, kun taas huonekalut, lähinnä puutavaraa, ovat keränneet matkustaneet omistajat.

Olohuone on muutaman askeleen päässä keittiöstä. Hans J Wegner 'CH28' tuoli ja Gubi 'Grasshopper' lamppu molemmat Cultista. Byron Bayssä mittatilaustyönä valmistettu puupöytä.

Kaksi ylempää kerrosta käsittää kaksi ilmavaa ja kevyesti täytettyä paviljongia, kun taas kaksi alempaa tasoa ovat kiinteät ja tiukasti maadoitetut.

Yksi omistajan suosituimmista lomista on laiturin vieressä sijaitseva hiekkakivet, kaiverrettu kallioon ja pehmustetut istuimet ja takka. "Se on minun salainen kohtaani", hän sanoo. Mutta vaikka se on rauhallista, hän ei ole yksin - hän jakaa sen delfiinien, hylkeiden ja merimetson kanssa, joka seisoo laiturilla.

Kylpyhuone on kytketty yksityiseen sisäpihalle. Kaldewei 'Centro Duo' -kylpylä Bathesta. Ken Lamb of Imperial Gardens, japanilainen puutarha
ja Mandara Landscape.

Lisätietoja osoitteesta tkda.com.au

Tunnisteet:  Lastenhuoneet joulu keittiöt 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add