Vuosisadan puolivälissä moderni talo Queenslandissa kunnostettiin rakkaudella

retro-keittiö Puutavara - feb15

Kuka täällä asuu : Brisbanen gallerian johtajat Ryan Renshaw; hänen vaimonsa Danielle; ja heidän lapsensa, Poppie, 7; ja Parker, 5; plus Billie kultainennoutaja.

Talo tyyli : Arkkitehti Robin Spencerin rakentama vuosisadan puolivälissä moderni koti Moorookassa, Queenslandissa. Klassinen lasilaatikko on rakennettu kaukana kaukana pitkälle servokkeelle ja kätkeytynyt pensasmaahan.

Kuusi vuotta sitten paikallisen sanomalehden kiinteistöosasto "pieni pieni valokuva ja tarina" puhui Daniellelle ja Ryan Renshawille. "Emme edes lukeneet tarinaa", Danielle sanoo. "Rakastimme juuri olohuonekuvan."

Pari saapuessaan Mooroogan Brisbanen esikaupunkiin katsomaan taloa lihassa, pariskunnat eivät pettyneet.

Itse asiassa he lupasivat, että "halusivat asua siellä ikuisesti". Danielle oli muuttanut pienestä Art Deco -huoneistosta Sydneyn Bondi Beachillä kotimaisempaan olemassaoloon parin ensimmäisen lapsen, tytär Poppie: n kanssa. Heidän poikansa Parker seurasi pari vuotta myöhemmin, joten paikka, joka oli ollut vain kahden muun perheen 40-vuotisen historiansa aikana, näytti olevan hyvin testattu alue.

Oleskelutila Ryanin ja Danielle Renshaw'n Brisbanen kodin keskipisteellinen kiviseinä ja takka ovat alkuperäisen suunnittelun piirre. Teos: (vasemmalta) Sandy Cube, kirjoittanut Yvonne Todd, Der Tiefenglanz (blei), kirjoittanut Gavin Hipkins ja Karl Fritsch.

Talon suunnitteli ja rakensi vuonna 1961 tuolloin arkkitehtuurin opiskelija Robin Spencer, joka tuli tunnetuksi subtrooppisen modernismin ominaispiirteistään. Spencer kasvatti perheensä talossa ja asui siinä 20 vuotta, sitten myi sen toiselle perheelle, joka asui siellä vielä 20 vuotta. Se on pysynyt ehjänä ja häiriöttömänä kaikista lisäyksistä tai tunkeutumisista.

Oleskelutila Danielle toi Parker-lounge-sviitin entisestä kodistaan ​​Sydneyssä, kun taas Sori Yanagin Space Vitra 'Butterfly' -jakkara tarjoaa klassisen tunnelman. Teos: (vasemmalta) Totem (Emu Flats: UK), kirjoittanut Kate Shaw, melu Kim Femuth.

"Meidän ei todellakaan tarvinnut tehdä mitään", Danielle sanoo. "Se oli suunniteltu niin hyvin, että nautimme vain tilan virtauksesta. Tämä on täydellinen perhekoti. Jopa keittiö on omaperäinen ja toimii silti todella hyvin perheellemme."

Ulkopinta Liukuva lasiovi johtaa ruokasalista ulkona olevaan oleskelutilaan, joka on suunniteltu yhdessä Brisbanen maisemasuunnittelijan Steven Cleggin kanssa. 'Colo' -ruokapöytä on pariksi 'Turon'-tuolien kanssa, molemmat Eco Outdoorilta, samoin kuin päällystetiilet.

Suojatun valtion metsän ympäröimä kolmelta puolelta talo kätkeytyy kukkulan puolelle, sopii erinomaisesti pensaskävelyille. Renshawt eivät vilku silmää, kun he kuulevat kriisuvia lorikeettejä, näkevät kookaburrat sukeltamassa pyöreään uima-altaansa tai edes vakoo echidnoita alakasvussa. Viime aikoina niiden yläpuolella olevissa puissa oleva koalan syvä urina oli kuitenkin hiukan yllättävä.

Muotokuva Danielle ja Ryan ovat keskittyneet antamaan lapsilleen parasta kaupunkia ja maata.

Sivuston puutarhavaikutus sisältyy kodin suunnitteluun, joka avaa sivut puille liukuvien lasiovien kautta. Sisätilat on hyödynnetty Renshawsin taidenäyttelyn talossa.

Oleskelualue Danielle osti tämän Parker-lautalehden oleskelutilan sohvan ja ruokasalin kanssa taustalla Sydneyn Bondin vanhakaupasta "alle 500 dollaria erästä". Sekä hän että Ryan ovat musiikin ystäviä ", mutta Ryan arvostaa äänilaitteita syvästi". Taideteos: Vega: Semi Kazakstan: Neuvostoliitto, kirjoittanut Kate Shaw, rivitetty kirkon takaosaan Martin Smithin mojovaan liiviin .

He omistavat Ryan Renshaw Galleryn Brisbanessa ja rakastavat kokeilla taiteilijoiden teoksia omassa kotimaassaan. "Talo on toinen näyttelytila", Ryan sanoo. "Rakastamme viihdyttämistä täällä taiteen keskuudessa."

Keittiö Yksi ensimmäisistä Ryanin ja Daniellen talosta ostamista esineistä oli tuotu Louis Poulsenin "PH 4/3" -valaisin, saatavana Living Edgeltä. Ryan ja Danielle ovat pitäneet alkuperäisen keittiön, joka on edelleen työssä. Arkkitehti Robin Spencerillä oli ennakointi luoda erityisen leveät penkit, joissa syvät kaapit sopimaan perheelleen ja tuleville sukupolville. Taide: Äärettömyyden tyrannia, kirjoittanut Chris Bond.

Hän on myös intohimoinen skandinaavisten retrohuonekalujen kokoelmaansa, kun taas muut esineet, kuten Parker-lounge-sviitti, kuljetettiin Danielle's Sydney -kaivoksista. "Asuntoni oli niin ahdas, että aioin päästä eroon kaikesta ja aloittaa uudelleen, niin se löysi paikkansa täältä", hän sanoo. "Rakastin sitä uudestaan."

Valoisa idea Tämä sisäänrakennettu säilytystila sijaitsee keittiön ja ruokailutilan välissä, muodostaen läpikuultavan kadun.

Vaikka itse talo on hyvin säilynyt, Renshaws on laajentanut ulkotilojen asuintilaa puutarhaan. Betonitasot ulottuvat takakannelta ja kätkeytyvät pensasmaahan, missä puuta polttava palokuoppa on upea kokoontumispaikka.

Oleskelualue James Cousinsin 26 Ardisia crispa -teos antaa tälle kulmalle miettimäisen tunnelman.

"Se on todella saanut talon heräämään jälleen henkiin", Ryan sanoo. "Se oli aina kaunis talvikoti takalla, mutta nyt se on myös kesäkoti, jossa on ulkokaivo."

Kotitoimiston Poppie- ja Parker-käsinjäljet ​​täydentävät erilaisia ​​taideteoksia. Taideteos: (vasemmalla seinällä) Rakas Me III, kirjoittanut Kirra Jamison, (takaseinässä) otsikkona (teal) James Cousins, (pöydällä, vasemmalta) Marissa Purcell (x 1), nimittäjä Eleanor Avery.

Ilman aitaa ja metsää kutsuvaa, Poppie ja Parker voivat juoksua villinä puiden keskuudessa ja rakentaa teepuita ja keijupesäkkeitä haluttaessa. Kuten heidän äitinsä sanoo: "He voivat kasvaa ympärilleen vähän" maata ". Se on onnellista, kun olemme vielä niin lähellä kaupunkia."

Kylpyhuone Talon alkuperäiset kylpyhuonekalusteet, puukato ja ikkunaluukut säilyttävät vaikutuksensa.

"Kesti viisi vuotta keksimämme ulkotilojen suunnittelun", Danielle sanoo. "Ainoa merkittävä muutos on ulkona sijaitsevan ruokasalin ja palokuopan lisääminen. Meillä oli joukko ideoita, joita todella halusimme, kuten betonipöytiä ja ikkunaistuimia sekä palo-kuoppa, joka istui erillään muusta alueesta, joten että voisit kuvitella leiriytyvän. "

Päämakuuhuone Kaakkois-suuntaan, makuuhuone on varjostettu aamuauringosta lähellä olevan kukkulan varrella. Silmiinpistävä oranssi valaisin oli osa alkuperäistä talosuunnittelua, kun taas sänky on peitetty Ondene 'Rem' -vuodevaatteissa. Vastaava Moss River -heitto - Daniellen veljen häälahja - lepää Eco Outdoor -tyynyjen ja istuintyynyjen välissä. Taide: Tulossa kaikkialta, kirjoittanut Peter Madden.

"Maisemasuunnittelija Steven Clegg sisällytti kaikki toiveemme ja onnistui nostamaan sen toiselle tasolle. Pidimme välttämättömänä, että ulkomuotoilu pysyi talon arkkitehtuurin mukaisesti, mikä ei ollut helppoa, mutta Steven hallitsi sen kauniisti, " sanoo Danielle.

Kirkas idea Jos sinulla on onni saada laaja valikoima lasia, joka paljastaa rauhallisen bushlandin, kuten tämän vuosisadan puolivälin kodin omistajat, rauhallinen nurkka on jo olemassa. Teos: Monica Rohan.

Ulkoalueet Rento istuimet ovat Eco Outdoorin Tully-tuolien muotoja.

Lisätietoja Ryan Renshaw -galleriasta on Ryan Renshaw -sivustolla.

Tunnisteet:  Asuminen ja ruokailu keittiöt koristelu 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add