Moderni australialainen kallion päällä oleva talo ympäröi liikkuvia vihreitä kukkuloita

Flindersin kylä sijaitsee Victoria Morningtonin niemimaan eteläkärjessä, jossa viheriöt mäet kohtaavat meren.

Monille tämä rauhallinen sekoitus rannikkoa ja maata on hieno nähtävyys, ja se pätee Lizzie Burnsille ja hänen aviomiehelleen Wesille, 44, jotka ovat rakentaneet kallionsa yläkotiinsa, joka tunnetaan nimellä Bluff House, kaupungin laitamille.

Kallioreunalla päällystetty, se kääntää selkänsä maaseudun idylliin ja syleilee avoimesti merta.

"Heräät auringonnousulle Shorehamin yli ja katsot auringon laskua lahden yli", sanoo Lizzie. Arkkitehti Rob Kennon sanoo: "" Asiakkaamme rakastavat katsomassa säätä tulossa ja menemässä ", samoin kuin" tunnetta ollessasi maisemassa, mutta samalla suojassa siitä ".

Pariskunnalle ja heidän kahdelle pojalleen, Elliotille ja Angusille, Flinders on heidän tuulenpaikkansa, jossain antaa heidän lapsilleen juosta vapaata.

"Tarvitsimme vain tilaa heille", sanoo Lizzie, 43, joka kasvoi Ballaratissa. "Suunnitelmamme oli aina löytää tila pois kaupungista paremman elämänlaadun saamiseksi."

Lizzie Burns nauttii auringonpaisteesta yhdessä Lurad labradorin kanssa seulotun verannan portailla.

Kun he alkoivat etsiä maata rakennettaviksi kolme vuotta sitten, eteläinen Morningtonin niemimaa, noin 75 minuutin päässä Melbournesta, oli heidän ensimmäinen valinta.

Wes työskentelee lääketieteen ammatissa, ja Lizzie on muotisuunnittelija, joka valmistelee parhaillaan markkinoille myöhemmin tänä vuonna uimapukujen merkintää Rare Bird, ja suunnittelee myös kodin sisustuksia.

"Wes kasvoi niemimaalla ja hän halusi olla takaisin alaspäin tällä tavalla, Melbournen läheisyydessä", hän sanoo, "kun vanhempani saivat talon Apollon lahdella, mutta länsirannikko oli vain vähän liian kaukana missä elämme."

Olohuoneiden täyskorkea lasi parantaa näkymiä merelle.

Vuonna 2016 he löysivät ainutlaatuisen sivuston ja aloittivat rakentamisen kiviselle bluffille, josta on näkymät viktoriaaniseen eteläiseen viktoriaaniseen rannikkoon.

Kalliomareunaan kiinni olevien tammien korkeat ja veistokselliset muodot kehystävät draaman, joka pelataan alla, missä Bass-salmen paisumat törmäävät Länsi-Port Bayn rauhallisten vesien kanssa. "Olimme erittäin onnekkaita löytäessämme sen maan, olimme vain niin onnekkaita", hän sanoo.

Bluff Housen lasi julkisivu heijastaa puita ja taivasta, sekoittaen sen maisemaan ja mahdollistaen panoraamanäkymät.

Lizzie ja Wes kuvasivat alusta alkaen rakennuksen, joka integroituu tähän poikkeukselliseen luonnonympäristöön.

Erityisesti Lizzie teki tiivistä yhteistyötä Melbourne-arkkitehdin Rob Kennonin kanssa.

"Halusin jotain, joka olisi kevyt ja joka kätkeytyi ympäristöön, ja siksi arkkitehdin tehtävä oli rakentaa jotain, joka ei vaikuttanut liikaa maahan", hän sanoo.

Seinät on paneloitu amerikkalaiseen tammean, ja piilottaa television, kirjojen ja muiden esineiden hylly- ja säilytystilat.

Vuodevaatteet toisessa makuuhuoneessa on Libeco Belgian Linen Altamirasta.

Tuloksena on harhaanjohtava muoto - käytännössä lasi-, puu- ja teräspaviljonki, joka näyttää kelluvan maan yläpuolella.

Tämä valoisa tila sisältää kaksi päämakuuhuonetta ja kylpyhuoneet - "meillä on usein lakini tulevat jäämään" - sekä avoimet oleskelutilat ja opiskelu.

Osittain upotettu kellarikerros, jossa poikien ja vierashuoneet, pesula, kylpyhuone ja leikkipaikka, ankkuroi kaiken maahan. "Avaruus on maanalainen, koska et saa yhtään toisen kerroksen tunnetta", Lizzie sanoo.

Oblican Ergofocus-ripustettava takka lämmittää avoimen tilan talvella. Ruokapöytä ja penkit Jardan Otto -sarjasta.

Sisällä Lizzie on luonut puhtaan, minimalistisen tilan, joka on helppo pitää siistinä ja siistinä ihmisten tullessa ja mennessä.

Hän jäljitti lattian luonnonkivilaattoja ja kivikeittiöpenkkejä, joita louhittiin perheomistuksessa olevassa louhoksessa Italiassa Milanon arkkitehtitoimiston kautta Instagramissa, ja löysi toimittajan Melbournessa.

Samaan aikaan seinät on paneloitu amerikkalaiseen tammean, piilottaen keittiön työaseman ja useita säilytystiloja.

Tammilattia antaa lämpimän hehkua. Ross Stapleton, rakennuksesta On the Rise Construction, ja entinen kattilavalmistaja Cape Schanckissa, rakensi suurimman osan talosta itse, kaapit mukaan lukien. Hän myös laski kiven.

Robyn Barlow -maisema-arkkitehti suunnitteli vasta perustetun alkuperäisen puutarhan talon ympärille.

"Jokaisella seinällä on tarkoitus", Lizzie sanoo.

"Olohuoneen seinän takana on hyllyt televisioyksiköllä ja kaikella sellaisella. Kaapin keittiö sulkeutuu, joten sinun ei tarvitse katsoa sitä istuessasi ruokapöydässä. Se näyttää hyvin yksinkertaiselta, mutta kaikki on monimutkaista. "

Keittiön valaistus on Archier Highline riipus.

Kaksi veranta, jossa on säleiköt, jotka tarjoavat suojaa kaikenlaisiin sääolosuhteisiin, avautuvat Melbourne-puutarhasuunnittelijan Robyn Barlowin suunnittelemaan äskettäin perustettuun alkuperäiseen puutarhaan.

"Se on jo alkanut tuntea kaunista kotoperäistä puutarhaa", Lizzie sanoo. Talon alapuolella on muiden alkuperäiskansojen uusia istutuksia, uima-allas ja askeleet villin rannikkoalueen teepuun ja pittosporumin kautta naapureiden kanssa jaetulle tenniskentälle.

Lattiat kaikkialla ovat luonnonkiveä Ceppo di Gre -laatat.

Lizzie sanoo tuntevansa helpotusta heti kävellessään taloon.

"Se on uskomaton talo, jossa voi asua", hän sanoo. "Meillä on pääsy rannalle korttelin edessä, missä on portti. Kutsumme sitä" 200-askelliseksi kävelyksi "rannalle. Meillä on uskomattomat näkymät. Heräämme auringonnousulle Shorehamin yli ja katsomme aurinkoa menee alas lahden yli.

"Perheellemme tämä talo on erittäin hyödyllinen. Hengit syvälle ja viiden minuutin sisällä sinusta tuntuu kuljetetun toiseen maailmaan. Elliotille ja Angusille se on vapaus - tunnemme, että olemme antaneet heille lapsuuden, joka meillä oli."

Hay Palisade -tuolit on sijoitettu nauttimaan kannen näkymistä.

Tunnisteet:  Palkki keittiöt remontti 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add