Rento japanilaisen inspiroiman terassin kunnostaminen Chippendalessa

Kuka täällä asuu : Warren, ohjelmistokehittäjä, ja hänen kumppaninsa Annie, asianajaja.

Kodityyli : Kapea perintötaiteen viktoriaaninen terassi Chippendalen esikaupunkialueella, Sydneyssä.

Aikajana : Kaiken kaikkiaan hanke kesti 15 kuukautta - kaksi kuukautta suunnittelusta ja kehittämisestä, vielä neljä kuukautta DA-prosessista, sitten kolme kuukautta rakennusasiakirjoista plus kuusi varsinaisesta rakentamisesta - ja se valmistui tämän vuoden maaliskuussa.

Budjetti : Koko projektin hinta oli noin 400 000 dollaria.

Ulkopuoli Perinteinen terassijulkisivu piilottaa kodin nykyaikaisen sisustuksen.

Warrenille ja Annielle unelmat valoisasta ja virtaviivaisesta kodista näyttivät olevan kaukana, kun he kääntyivät ensimmäisen kerran Kitty Leeen, Kitty Lee arkkitehtuurista, auttamaan heitä keittiön ja kylpyhuoneen päivityksessä. Mutta kun he harhailivat asiaa, oli parempaa järkeä tarkastella koko talon peruskorjausta get-go-palvelusta.

"Hankkeen laajuus ilmaisi massiivisesti siitä, mitä piti olla yksinkertainen keittiön peruskorjaus, mutta se oli ehdottomasti oikea päätös", Warren sanoo. Hän ja Annie olivat omistaneet viktoriaanisen terassin Sydneyn Chippendalessa noin kolme vuotta ennen kuin olivat sitoutuneet Kittyyn puhumaan pimeisiin, ahdastiloihin ja yleiseen rappeutumiseen.

Pihapiiri "Pintagalleriasta peräisin olevat graniittilaatat jatkavat sisäpihalle saumattoman pidennyksen lisäämiseksi", Kitty sanoo. "Uusi grillauspöytä toimii ulkokeittiönä, joka oli parin toivelistalla. Se kannettiin niin, että lattiapinta tuntuisi laajemmalta." Mittatilaustyönä tehty betonipöytä, Concrete Studio. Allekirjoitusproliini sisäänrakennettu sivupoltingrilli, Beefeater. Axon-verhous, Scyon. Valtamerenharmaa liekki graniittilaatat, Pintagalleria.

Kitty suunnitteli suunnitelman, joka ulottaisi terassin takaosan pohjakerroksen molemmille rajoille saaden elinkelpoista tilaa harvoin käytetyltä sivukäytävältä, ja hän esitteli majakka- ja tasotason, joka yhdistää terassin nyt ulkona.

Päättäessään kunnioittaa kunnioittavasti tätä kahden makuuhuoneen, kahden kylpyhuoneen perintöterassia, arkkitehti Kitty Lee säilytti kodin etuosan, pohjakerroksen osan, jossa oli oleskelu- ja ruokailutilat, samoin kuin päämakuuhuone, ullakkohuone ja yläkerran opiskelu.

Keittiö "Kaapit kattoon ja täyskorkeat ikkunat sisäpihalle hyödyntävät huoneen runsasta korkeutta", Kitty sanoo. "Kolminkertaisesti pinoutuvat liukuovet valittiin joustavuuden vuoksi; ovet voidaan avata molemmilta puolilta, pinota molemmille puolille tai pinota keskelle. Joten kun joku käyttää keittiötä, pihalle pääsee silti pääsemään ulkopuolelta. saaren penkki. " Uusia teoksia Valaisin 'Julia' riipusvalaisin, HG Furniture Solutions. Vantage pino-ovet, arkkitehtoniset ikkunajärjestelmät.

Kolmen alkuperäisen takan ja lattialautan palauttaminen oli olennainen osa harkittua muutosta yhdessä takaosan pohjapiirroksen muuttamisen kanssa, jotta saavutettaisiin entistä parempi toimivuus, joustavuus ja luonnollinen valo nykyaikaisessa rakenteessa.

Kapeneva muoto - vaatimattomasta 4, 3 metriä leveästä edestä 2, 9 metriin rakennuksen takana - oli toinen haaste, jonka Kitty käsitteli jakamalla huoneita varmistaakseen, että jokainen tila saavutti täyden potentiaalinsa.

Keittiö "Olemme niin tyytyväisiä keittiöön", Warren sanoo. "Lisävarasto on parantanut työnkulkuani, etenkin ulosvedettäviä hyllyjä." Vyöhykkeen menestys johtuu älykkäistä suunnittelupäätöksistä ja tyylikkäistä tyylivaihtoehdoista, kuten BK Joinery: n Elton Group Eveneer Milkwood -viilupuusepän valmistus, sekä Sphemen Shuk-laattojen splashbackista.

Aikaisemmin asunnoissa asunut Annie arvosti terassin tarjoamaa yksityisyyden ja tilan tunnetta ja pyysi pääkylpyhuoneessa onsen-tyylisen kylpyammeen, joka herätti käsityksen minimalistisesta japanilaisesta herkkyydestä kaikkialla. Läpinäkymättömät lasiovet, tyylikkäät puusepäntuotteet, vaaleat valkoiset verhot ja pienikokoiset tilat, joissa korkealaatuiset viimeistelyt, takaavat esteettisen läpäisyn kodin läpi.

Pariskunnalla on nyt mahdollisuus elää sotkun takia antamalla selvityksen vaatimuksesta kauniista, toiminnallisesta varastoinnista, jotta voit hyödyntää terassin runsasta kattokorkeutta.

Dulux Herbalistissa maalatut makuuhuoneen seinät heijastavat ympäröiviä puita ja lisäävät luonnon elementtiä tähän kaupungin keskustaan. Jasper-tuoli ruskeana, MRD Home. Iltapäivän Nap -teos, Taide- ja kehystysyhtiö. Tyynyt ja heitä, Adairs. Samurai-matto Pyuassa, Cavalier Bremworth.

Vesiominaisuuksilla varustettu majakka rajaa nyt jaon vanhan ja uuden välillä, vetää luonnollista valoa kotiin ja tarjoaa ympäröivän näkymän yöllä valaistettuna. Lisäleveyden saavuttaminen laajentamalla kiinteistön rajoihin salli tilaa keittiösaarelle, jonka päällä oli Essastone White Concrete -pinta ja musta sisustus, Franke-pesuallas ja -hana.

"Allas ja liesitaso ovat toisistaan ​​poikkeavia, jotta kaksi ihmistä voivat käyttää keittiötä mukavasti samanaikaisesti", Kitty sanoo. "Altaan sijainti antaa myös tilaa istua saaren toisessa päässä." Warren on samaa mieltä: "Syömme usein penkillä, kun vain me kaksi olemme."

Toinen makuuhuone "Tein nahkahihnan ripustettavan kiskon, joka asennettiin yksinkertaisen hyllyn alle", Kitty kertoo. "Upotettu piikki antaa verhon ulottua seinästä seinään. Monipuolinen, mutta kustannustehokas ratkaisu lisää huoneen tekstuuria ja pehmeyttä, hallitsee valoa ja yksityisyyttä sekä piilottaa vaatekaapin tilan ilman erillistä kaapin ovea." Vantage magnum liukuovi, arkkitehtoniset ikkunajärjestelmät. Mittaverhot, Kolong-sisätilat. Verhokangas, Charles Parsons Interiors.

Siirtämällä keittiön kodin takaosaan ja lisäämällä lempeän jaetun tason, Kitty on muodostanut keittotilojen, jotka avautuvat suoraan sisäpihalle ja hyötyvät entistä suuremmasta avaruuden tunteesta, kun kolminkertaisesti pinoavat liukuovet sijoitetaan.

Yläkerrassa tutkimuksen uusi pohjoiseen suuntautuva ikkuna on dramaattisesti muuttanut tilan vetovoimaa, ja Juliet-parveke toisesta makuuhuoneesta on voittava lisäys. Tähän siistiin varahuoneeseen Kitty on suunnitellut vaatekaapin, jonka verhoa sama yksinkertainen verhoilu, joka ulottuu parvekkeen oven yli.

Pääkylpyhuone "Tyypillinen japanilainen kylpyhuone, huone on jaettu märkä- ja kuiva-alueisiin", Kitty sanoo. "Märän alueen päällä oleva suuri kattoikkuna vetää silmän ylöspäin eikä kapeaa tilaa pitkin." 'Hana' akryylihaute, japanilainen kylpyyhtiö. 'Icon + Lever' suihkusetti ja 'Icon' hanat, Astra Walker.

Yksi kattoon upotettu pelmetti antaa virtaviivaisen ilmeen, ja itse vaatekaappiin kiinnitetty luova huomio varmistaa, että näkymä on hyvä myös verhojen vetämisen aikana.

Kuten kaikki esimerkit upeasta suunnittelusta, myös yksityiskohdat mainitaan erityisesti, ja tässä kodissa valaistus on erityisen huomion arvoinen. Warren sanoo: "Auringonvalo upottaa kylpyhuoneen kattoikkunasta päivän aikana ja auringonvalo veden kanssa näyttää erityisen hyvältä yöllä valon ollessa päällä", kun häneltä kysytään joitain remontin suosikkinäkökohteistaan.

Pääkylpyhuone Koko kodin läpi kulkeva neutraali paletti jatkuu kylpyhuonetiloihin. Mattavalkoiset puhdistamattomat seinälaatat, Surface Gallery. Valkoiset lasittamattomat neliömäiset lattialaatat, Di Lorenzo. Quasar 65 -seinäallas LH-hyllyllä, Parisi.

Ja joskus talon vaikeimmissa työskentelyhuoneissa on potentiaalia suurimpaan parannukseen. Kylpyhuone ja pesula ovat nyt monikäyttöisiä. "Sen sijaan, että piilottaisit pyykin kaapiin, pesualtaassa on upotettu peilikaapin yläpuolella, jotta se toimisi kylpyhuoneen turhamaisuutena", Kitty sanoo.

Pyykin yhdistäminen kylpyhuoneeseen palautti Warrenille ja Annielle kaivatun tilan, mutta tämän projektin menestys ei tarkoita vain neliömetrien käyttöä sisäpuolella. Yhtä tärkeää on, että majakka lisäys varmistaa yhteyden ulkona ja rauhallisen näkymän kodin keskustasta.

Kylpyhuone / pyykki "Mukautettu Sapphire Aluminiumin täyskorkea läpinäkymätön lasiovi antaa ikkunaton huoneen lainata päivänvaloa majakkaan", Kitty sanoo. Yhdistelmä säilytysvaihtoehtoja - kattokorkeus, varastotila, avoimet hyllyt - parantavat huoneen toimivuutta.

"Sisäisesti olemme käyttäneet luonnollisten sävyjen, vankkien materiaalien ja erilaisten vihreän sävyjen palettia visuaalisen yhteyden muodostamiseksi vihreän vihjeen ulkopuolelle", Kitty sanoo. "Talo omaksuu haastavan sijaintinsa tiheässä kaupunkirakenteessa ja löytää harmonian hyödyllisyyden ja sen perintöyhteyden välillä."

Katso lisää Kittyn töistä käymällä Kitty Lee -arkkitehtuurissa. Hankkeen rakentaja on Renotech, vieraile Renotech-talossa.

Katso galleria10 inspiroivia terassipaikkauksia

Tunnisteet:  Ulkona ja puutarhanhoito joulu Keittiö 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add