Remontoitu modernistinen Melbourne -koti, jossa on käsityö ja käsityöt

Saa perintöasi ja asu myös siinä! Melbournessa sijaitsevan Studio Kennedy Nolanin tavoitteena oli kunnioittaa paikallista kotia, jossa asukkaat halusivat ylläpitää ja säilyttää arkkitehtuurin perintöluontoa injektoimalla leikkisämmän 60-luvun modernistisen estetiikan sisätiloihin heidän erilaisiin tarpeisiin muuttuva perheen dynaaminen.

Alkuperäinen Urquhart-talon lyhyt kuvaus oli kaksitahoinen. Yksi: saavuttaa paremmin suunniteltu muoto muuttuvalle perheelle ja luoda parempi suhde asuinalueiden ja puutarhan välille. Toinen: kodin arkkitehtuurin alkuperäisten kulttuuriperinnön piirteiden säilyttäminen lisäämällä 60-luvun modernistista estetiikkaa sisustukseen.

"Nykyisestä talosta oli tulossa ongelmallista asukkaille ja heidän erilaisille muuttuville tarpeille", sanoo Kennedy Nolanin arkkitehti ja suunnittelija Adriana Hanna. "Kiinteistössä oli ongelmia suuntautumisesta, huonosta kaavoituksesta, rajallisesta yksityisyydestä, epäoptimaalisista yhteyksistä puutarhaan ja kehittymättömiin passiivisiin aurinkoenergian periaatteisiin energiatehokkuuden ja sisäisen mukavuuden suhteen. Päätavoitteemme oli puuttua näihin asioihin älykkäin ja yksinkertaisin muutoksin ja lisäyksin. olemassa olevaan taloon. "

"Suunnittelumme tähän projektiin saivat aikaan taide- ja käsityöliikkeen, joka oli modernismin muotoilun edeltäjä 60-luvun alkupuolella tai puolivälissä, filosofiset ja esteettiset ominaisuudet", Adrianna sanoo. "Suunnittelukonseptiamme veti ajatus paremmin yhdistää huoneiden nykyinen muotoilu päivitettyyn asuinjärjestelyyn perheelle."

"Esteettisemmällä tasolla taide- ja käsityösuunnittelutyyli oli tärkeä tässä, koska tämä tyyli korostaa hyödyllisyyttä, toiminnan ilmaisua, luontaista koristeellisuutta ja haasteita vakiintuneille asumismuodoille", hän jatkaa. "Tähän kotiin pyrimme hyödyntämään näitä ideoita lähinnä hyödyntämällä olemassa olevia rakennusmateriaaleja koristelua, lämpöä, rakennetta ja kotimaisen tunnelman tarjoamiseksi."

Adrianna aloitti yksinkertaistamalla olemassa olevan talon päähuoneisiinsa (keittiö, olohuone, kylpyhuone, makuuhuoneet) ja asettamalla uuden ulkopaviljonkin sivuston taakse. Tämä loi kodille uuden sisääntulopisteen, joka tarkoitti, että perhe voi tulla ja mennä keskeytymättä keskenään, kun taas elvytettiin puutarhan ulkotiloihin.

Remontin jälkipuoliskolla otettiin käyttöön modernistinen estetiikka säilyttäen samalla kodin arkkitehtoninen perintö. Adrianna selittää: "Uusi rakennus vie joitain olemassa olevan" Arts & Crafts "-tyylisen kodin avaintekijöitä, kuten laattalattia, jossa on vyöruusu ja karkea renderöinti."

"Käytimme koristeellisena esineenä myös ristikkäistä suljettua pohjapohjaa - betonikuviota, joka on suunniteltu vähentämään rakennuksen lämpöä - koriste-esineenä, joka tyypillisesti löytyy tämän tyylin perintökodista. Tuloksena on muutos, joka sulautuu saumattomasti sen perintöyhteyteen, samalla leikkisä ja moderni käänne ", Adrianna sanoo.

Rakennusmateriaalit valittiin viittaamaan tähän ainutlaatuiseen sekoitukseen perinnöstä ja modernismista. Vahva valettu malli, yksityiskohtaiset puusepäntyöt, vyöruusu, laatoitus, metallityöt ja puusepäntyöt korostavat kodin käsintehtyjä ominaisuuksia. Kodin väriä käytetään korostamaan erilaisia ​​vyöhykkeitä ja luomaan matka taloon.

Lisättyä leikkisyyttä väripaletti oli todella viittaus ikoniseen englantilaiseen tekstiilisuunnittelijaan William Morrisiin, joka näkyy koko sisustuksessa. Tummansininen kivilattiat paviljongissa ja ulkomaisemassa ovat selkeästi vastakohtana vaaleille puulattialaudaille ja tummanvihreälle matolle sisätiloissa - toinen nyökkäys Arts & Crafts -tyyliin sekä Morrisin teokseen.

Valaistus on suunniteltu antamaan vivahteikas sisustus, ja jotkut tilat valaistaan ​​kirkkaammin kuin toiset lisäävät kontrastia ja syvyyttä. "Pyrimme käyttämään keinotekoista valaistusta kontrastin luomiseen melkein film-noir-tyylisessä mielessä verrattuna kodin tyypillisiin kirkkaisiin, tasaisesti valaistuihin tiloihin", Adrianna sanoo.

Estetiikkaa lukuun ottamatta tilan toiminnallisemmissa osissa painotetaan voimakkaasti kestävyyttä ja ympäristön parhaita käytäntöjä. Adrianna kertoo: "Nykyinen talo on eristetty uudelleen, uudet ikkunat on kaksinkertaiset ja luonnokset suljetaan pois oikaisutöiden avulla. Maksimoimme kodin pohjoisen suuntauksen ja ikkunat on suunniteltu käytettäväksi helposti poikkipuhallusta varten. Passiivisen aurinkoperspektiivin kannalta, auringonvarjostin on erittäin toimiva ja sekoittuu saumattomasti kodin estetiikkaan. "

Katso lisää Kennedy Nolanilta Kennedy Nolanilta.

Tunnisteet:  Makuuhuoneet koristelu Keittiö 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add