Käänteinen tiiliviilutalo Clovellyssä rannikkotyyliin

HCLOV-sep17-21

Kuka täällä asuu : Väliaikainen psykologi Kimberley; aviomies Ramon, verisuonikirurgit; hänen poikansa, Jett, 12, ja Hunter, 10; ja 8-vuotias villakoira, Pepper.

Kodityyli : Äskettäin rakennettu käänteinen tiiliviilutettu neljän makuuhuoneen talo jakautui neljälle tasolle Sydneyn rannikkokaupungissa Clovellyssä.

Aikajana : Vanha talo purettiin ja uusi asunto rakennettiin vuoden ajan.

Talousarvio : Rakennuksen kustannukset olivat yli 2 miljoonaa dollaria.

Rantatalon suunnittelussa on kyse: on vaikea olla tekemättä siitä kliseistä. Kimberleyn ja Ramonin kohdalla kyse ei ollut solmimista köysistä ja seinässä olevista purjevenekuvista. He halusivat jotain käytännöllistä, missä muoto heijasti käyttöä, olematta tarpeettomasti brutalistia ja rantatalon vetoomuksella.

Kun talossa oli kaksi lasta, Jett ja Hunter sekä Pepper-villakoira, sen piti olla toimiva ja kaunis. "Emme halunneet, että se olisi tylsää tai pretensiivista", Kimberley sanoo.

mikä on käänteinen tiiliviilu?

Käänteinen tiiliviilu on rakennustekniikka, jossa tiilet muodostavat seinien sisäkerroksen ja ulkopinta on verhottu vaihtoehtoisilla materiaaleilla, kuten puulla ja teräksellä. Tämä rakennustekniikka sallii sisätiilien säätää kodin lämpötilaa tehokkaammin, kun taas ulkokuori voi olla myös tehokkaampi kodin vedenpitävyydessä, mutta sitä voi olla hieman vaikeampi ylläpitää.

Kimberley ja Ramon ovat tappaneet alas 1970-luvun tiilitalon, joka miehitti sivuston, aikoivat rakentaa unelma-makuuhuoneensa kodinsa vuoden aikana. Pariskunta toi Melbournessa yrityksen Farnan Findlay Architects, joka suunnitteli neljä kerrosta sopimaan suhteellisen pienelle 320 neliömetrin pinta-alalle, mikä tekee huoneista viihtyisämpiä kuin keskimääräinen nykyaikainen rakennuksesi - helpotus isojen valkoisten laatikoiden maailmassa.

Kannen omistaja Kimberley Pepper-villakoiralla. Täplikäs kumiverhous tuo rentoutuneen rantalomailun, kun taas Eco Outdoor 'Hutt -sohvan kudottu takaosa tuo uuden tekstuurin sekoitukseen. Turkkilainen pyyhe, Atolyia.

Aina kun on tarpeeksi lämmin, perhe aloittaa päivänsa uimisen Sydneyn Gordons Bayssä, josta heidän kotinsa on näkymät "ennen väkijoukkojen asettamista", Kimberley sanoo. Se on niin rutiini, että talossa on suunniteltu takaportti, joka johtaa portaille menemään kävelytielle ja lahdelle.

Ulkopuoli Koti on verhottu täplikumiin, joka vanhenee punaisesta harmaan "muutamassa kuukaudessa", Kimberley sanoo.

Piilottaakseen hiekan, joka väistämättä hiipii taloon, pari hylkäsi kiiltävät puulattiat ja valitsi sen sijaan taitavasti kierrätetyn lato-tammen. Tammilattian karkea rakenne pitää tilat rentoina ja toistaa mäen alaosassa olevan rannan estetiikkaa.

Muotokuva Jett ja Hunter istuvat sisäänkäynnillä, missä jasmiini kukkii.

Itse asiassa rakenne oli käyttövoima tämän rakenteen suunnittelussa, ja se pitää sen mielenkiintoisena laatasta katolle. Sisällä talo on sisustettu minimaalisesti vastakkaisilla tekstuurimateriaaleilla: puinen kaide; kevyesti verhennetty marmori keittiössä; betoniportaat ja poikien makuuhuoneen katot; ja seinien valkoiseksi maalatut pussitetut tiilet.

Ruokailutila Marz Designs -riipusvalot ripustetaan kierrätetyn tehdaspuulattian valmistetun MCM-talon pöydän yläpuolelle. Pieni lattiatason muutos erottaa oleskelutilan hienovaraisesti ruokailutilasta tässä avoimessa tilassa, kun taas Havwoodsin kierrätetty lato-koneistettu tammelattia sitoo ulkoasun.

Kaapien kauniit messinkikahvat yhdistävät kaikki tilat toisiinsa. "Paljon teosten asettamisen sijaan teokset ovat itse sisustus", Ramon sanoo. "Se on kuin eläminen taideteoksessa."

Ruokailutila Tammy Kanatin seinälle ripustettavat parit kosmetiikkalaisten Wingnut & Co ja Amy Leeworthy maljakkojen kanssa boho-tyylikkään ilmeen luomiseksi. Pullo ja tarjotin, Zakkia. Tyyny, nämä seinät. heitä, Atolyia.

Rakennuksen ulkopinta on verhottu täplikumiin, joka yhdistää sen alla olevaan rantaan. "Valitsimme täplikumin, koska halusimme sen ikääntyvän", kertoo Kimberley puusta, joka oli aikaisemmin punaista ja on nyt hopeanharmaa. "Gordons Bayn rannalla kalastajien veneet istuvat näillä vanhoilla puuveneillä, ja halusimme talon heijastavan niitä. Se tuo lahden tänne." Ja yhteys alla olevaan veteen ei lopu siihen.

Portaikko Betonipinnat ovat toisiaan vasten täpliä purukumipalkkeja, jotka kulkevat oleskelutilaan ja niiden siluetti kaikui bambua pihalla.

"Sitten sinulla on luonnonvarainen kasvisto, joka ympäröi lahtea", Ramon sanoo. "Se käännetään etupihalla, tuodaan osa villieläimistä tänne, koska siellä vaelluksessa asuu paljon lintueläimiä. Meillä on nyt perhe näiden kauniiden loistavan sinisten jakoavaimien kanssa." H-muotoisessa talossa on bambupuutarha toisessa kahdessa nurkassa - "ruuviavaimet rakastavat bambua, joten he ovat pesineet" - ja toisessa japanilainen puutarha.

Artedomusin Keittiöpisteiset kumiviilukaapit ja 'Bianco Gioia' marmoripohjat antoivat sävyn hienostuneelle keittoalueelle. Uuni asetetaan portaiden alle olevaan tilaan seinään, joka on verhottu mustalla maalatulla amerikkalaisella tammilla.

Ja tiilet sisä-ja puu-ulkopuolella temppu ei ole virhe - se on todella erittäin toimiva ilmasto niin muuttuvassa kuin Sydney ja toimii parin vihreiden tavoitteiden mukaisesti talolle. "Rakennusmenetelmä on käänteinen tiiliviilu, joka ottaa normaalin tiiliviilurakenteen ja kääntää sen", sanoo arkkitehti Michelle Findlay, joka suunnitteli rakennuksen kumppaninsa Joel Farnanin kanssa.

Ruokailutila Puurakennetut katot lisäävät korkeuden illuusioon keittiössä ja ruokailutilassa.

"Joten laitat lämpömassan - tiilet - sisälle ja laitat eristetyn kevyen rakenteen ulkopuolelle. Se antaa sinulle todella hyvän sisäisen lämpömassan ja tasoittaa kaikenlaiset ympäristön lämpötilan vaihtelut, mikä tekee paljon mukavampaa taloa kesällä ja talvella. Ja esteettinen päällikkö on se, että voit käyttää ulkopuolella kaunista kevyttä materiaalia, kuten laikullinen kumipeitto, ja saat sisäpuolelta kauniit kuvioidut, pussitetut tiilet. "

Oleskelualue Freedom-sohvien paria täydentävät Life Interiorsin MJG-ottomaanit ja West Elm -matto.

Vastakkaiset materiaalit ulottuvat makuuhuoneeseen, joka sijaitsee rakennuksen huippukokouksessa. Colorbond-teräksestä päällystetty ulkopinta ja katto, vanerilevyt on kaarevat seinien ympärillä sisäpuolella, mikä antaa veneen kaltaisen vaikutuksen sisälle.

Ensuite Märästä alueesta on viehättävä näkymä Gordons-lahdelle ja sen ulkopuolelle. Suihkut ja hanat ovat Astra Walkerilta. Kimberley ja Ramon valitsivat lattialaatat Teranova-laatoilta.

Mutta se on suurella kannella, aivan toisen kerroksen oleskelutilan ulkopuolella, missä perhe viettää suurimman osan ajastaan. "Se on todella asuintilamme keskipiste", Ramon sanoo. "Syömme kaikki ateriat siellä lämpiminä kuukausina. Istumme usein vain musiikin kanssa myöhään iltaan soittaen tähtiä."

Päämakuuhuone Vuorattu vanerilla, makuuhuoneessa on myös avoimet hyllyt henkilökohtaisille näytöille. Nook bedheadhead toimii vaihtuvana näyttöpisteenä. Pierre + Charlotten kangasseinävalaisimet näkyvät koko talossa.

Opetetut kokemukset "Aioimme asentaa 8000 litran säiliön, mutta muutimme sijaintia ja sen piti olla 5000 litran. Käytämme sitä koko kasteluun ja käymälöihin. Se tarkoittaa vain sitä, että emme voi kierrättää vettä niin paljon kuin haluaisimme, mutta siitä tulee tekijä vain kesällä ", Ramon sanoo. "Tiedämme, että tankkivesi loppuu, koska paine muuttuu, kun se tulee virtaan", lisää Kimberley. "Ympäristölle on myös hyvä käyttää sadevettä, etenkin kasveille."

Ensuite Märästä alueesta on viehättävä näkymä Gordons-lahdelle ja sen ulkopuolelle. Suihkut ja hanat ovat Astra Walkerilta. Kimberley ja Ramon valitsivat lattialaatat Teranova-laatoilta.

Tähtien esiintyjä Kodin ylin taso hyödyntää sijaintia. Aneeta-ikkunat ovat ikkunoita, jotka eivät häiritse rannikkoa.

Lisätietoja Farnan Findlaysta saat Farnan Findlay -arkkitehdeilta. Projektin rakentaja oli Join Constructions. Muotoiluapu: Kelly O'Connor.

Tunnisteet:  Kotimatkat Palkki Saln 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add