Maalaismainen A-runko Tanskan maaseudulla

Eräänä päivänä maaseudulla Lotte Moliin ja hänen kumppaninsa, Claus Uhland, kääntyivät väärään suuntaan. He olivat vain 20 kilometriä rannikolta kotoaan Tanskan pääkaupungissa, Vedbaek-nimisen pienen kaupungin läpi. Ja sitten etsiessään oikeaa tietä, he tajusivat pitävänsä näkemästään: A-linjan talon lehtimaisella kiinteistöllä.

"Emme tienneet mitään Kööpenhaminan pohjoispuolella sijaitsevan mäkisen maan mutkitsevista teistä", Lotte muistelee. "Mutta se oli niin kaunis - ja aloimme miettiä, että jos päättäisimme koskaan lähteä kaupungista, se olisi ehkä täällä."

Jyrkkä katto on yleinen piirre tanskalaisissa maalaistaloissa.

Ja niin, 10 vuotta sitten, kun pieni puutalo suurella puutarhalla tuli markkinoille, he jättivät kanavapuolen asuntonsa muodikkaassa Christianshavnin alueella. Heidän uusi kotinsa oli kuitenkin vuokrattu pitkään ja ollut rappeutuneena.

Suuri korjaus vaadittiin, ja Lotte toi suunnittelijan ja stylistiin innokkaat silmät yhdessä näkemyksensä perhekodista itselleen, Clausille ja heidän 15-vuotiaalle tytölleen Beatelle.

Lotten työtilan yläpuolella on tanskalaisen taiteilijan Jette Segnitzin maalaus.

Koska punatiilikatto oli tarkoitus korvata kokonaan, oli järkevää harkita yläkerroksen kunnostamista - etenkin kattojen nostamista ullakotilaan, mikä mahdollistaisi myös isommat ikkunat.

Ensimmäisen kerroksen kylpyhuoneesta saa upea näköala puutarhaan, joka ulottuu kohti järveä.

Puutarha päättyy kauniiseen pieneen järveen.

Astuessaan Kööpenhaminan vapaakeskuksesta löydettyihin marmorilattiaan ja työtasoihin, Lotte ja Claus tilasivat mittakaavan.

"Halusimme kylpyhuoneen, jossa kaikki voitaisiin laittaa pois ja jossa olisi vain kauniita asioita", Lotte selittää. "Kaappi on todella tilava ja sopii silti talon alkuperäiseen tyyliin."

Lotte otti vanhan kuvakehyksen ja maalasi sen mustana, sitten lasin sovitti peilin. Pienemmät kehykset, joissa on Matissen tulosteita, ripustetaan linjaan kylpyammeen yläpuolella, jolla on uusi pohja alkuperäisen kylpyammeen ympärille - "Lasite oli niin kaunis, meidän piti pitää se", Lotte sanoo.

Täydellinen lasitus vakuutti Lotten ja Clausin pitämään alkuperäisen kylpyammeen.

Koko tavoitteena oli enemmän valoa ja tilaa.

Makuuhuoneissa lattiat irrotettiin takaisin, hiottiin ja öljytettiin. Kattoikkunat lisättiin jyrkästi kaltevaan kattoon parantamaan parvekkeiden ranskalaisten ovien tarjoamaa valaistusta, kun taas valkoista maalia levitettiin joka suuntaan lisäämällä kohotettujen kattojen luomaa tilaa.

Valotettu kauluspalkki osoittaa, kuinka makuuhuoneen katto on laajennettu entiseen ullakkohuoneeseen.

Alakerrassa keittiö oli yksinkertaisesti "masentavaa", Lotten mukaan. Hän toi sisään keittiöasiantuntijan, Anne Nexøe-Larsenin; yhdessä he päättivät poistaa seinän luodakseen suuren avoimen keittiö- ja ruokailutilan.

"Seinämien purkamisen avulla rakensimme keittiön keskelle suuren, tummanharmaan graniitilla peitetyn saaren, joka toimii huoneenjakajana ja ihanana suurena työpöydällä", Lotte sanoo.

Visio englantilaisista maakeittiöistä innoitti keittiön peruskorjausta.

Loput Annen suunnittelusta "ovat inspiroineet Englannin maakeittiöt", Lotten mukaan selittää suuri räätälöity kiinalainen kaappi. Viiden sentin paksuiset graniittipenkit ovat Belgiasta, kun taas Lacanche-uuni on peräisin Ranskasta.

Kaksi pientä ikkunaa vaihdettiin ratkaisevalla tavalla - "Oli vain selvää, että tein sisään parvekkeen terassille ja puutarhaan", Lotte toteaa.

Vanhat valokuvat ja huolellisesti valitut luonnonkohteet, jotka on järjestetty makuuhuoneen hyllyille.

Olohuoneessa kaikki on jälleen valkoista, mukaan lukien kattokorkea posliinihella, joka on perinteinen, tehokas ja tyylikäs skandinaavinen lähestymistapa talvelämmitykseen.

Sieltä löytyy rakenne ja väri maalaismaisilta paljailta palkeilta, jotka Lotten mielestä "antavat metsästysmajan tunteen - joka todella sopii viereisen metsän kanssa. Tiedätkö, talvella porot usein kulkevat puutarhaan ..."

Pieni "leikkaus" antoi kirjahyllylle mahtua palkin alle.

Palkit pakottivat pienen huonekalujen säädön.

Muualla Lotte ja Claus olivat mielellään tilanneet mittatilaustyönä valmistettuja kappaleita, mutta myymälän sulkemisesta pelastettiin suuri kirjahylly, joka oli aivan täydellinen olohuoneeseen ... paitsi, että se ei sopisi aivan päävalon alla. Ratkaisu? Leikkaa vain siisti suorakaiteen kirjahyllyn yläosaan ja aseta se paikoilleen.

Portaikkojen vieressä sijaitseva antiikki kirjoituspöytä.

Lotte teki yleensä nämä päivittäiset päätökset.

"Olemme yhtä mieltä koristeluista - mutta minun on sanottava, että olen tärkein tekijä", hän sanoo hymyillen. "Loppujen lopuksi se on sellainen asia, jonka teen töissä päivittäin." Ympärillen katselemalla hän elehtää tuloksiin - "Luulen, että en koskaan tule olemaan minimalistinen! Rakastan ympäröivän itseäni asioilla, jotka kertovat tarinan."

Ulkona syömiseen on useita valintapaikkoja; upea tammipuu on yli vuosisadan vanha.

Ja ulkopuolella on toinen tarina. Puutarha on kapea, mutta ulottuu pitkälle, kunnes se päättyy kauniiseen järveen.

Jotkut mäntypuut on poistettu näkymän parantamiseksi, mutta upea tammi on edelleen keskipiste. "Se on selvästi yli sata vuotta vanha", Lotte sanoo.

"Tammipuu on osa tämän paikan historiaa: talvella se on paljain, mutta antaa puutarhaluonteen, kesällä se on kuin vihreä päivänvarjo - ja sitten se muuttuu kauniiksi kultavarjoksi syksyllä."

Lotte puutarhassa.

Lotte ja Carl ovat korvanneet osan nurmikosta suurilla kukkapenkeillä, täynnä monivuotisilla kasveilla, jotka toimivat hyvin kosteassa savimaassa viihtyvien perintöruusulajien kanssa.

"Leivän kimppuja varhaisesta keväästä myöhään syksyyn", Lotte sanoo onnellisena. "Kukinta on aina jotain."

Äskettäin poimitut lilakanat - "Kukinta on aina jotain", Lotte sanoo.

Tunnisteet:  Kylpyhuone ja pesula keittiöt Kotimatkat 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add