Hiihtotehtaan tyylikäs parvi-kodin muuntaminen

Kuka täällä asuu : Nita Hauhia, sisustustylistit; hänen kumppaninsa Valtteri Vartiainen, yrittäjä; ja heidän yhdeksänvuotias poikansa Helmer.

Kodityyli : 50-luvulla rakennettu entinen suomalainen hiihtotehdas muutettiin teollisuustyyliseen perheparviin.

Aikataulu : Pari osti tehtaan tammikuussa 2016 ja aloitti purkamisen heti. Remontit valmistuivat lokakuuhun 2016 mennessä.

Keittiö Tämän kodin tilavassa keittiössä, jossa on pitkä Carrara-marmorinen työtaso, on tilaa Nitalle ruokaa. Mustat keittiön ovet ja nupit asennettiin IKEA-runkoon, ja ne tuovat ajattoman tunteen tilaan.

Kun yksi remontin ovi sulkeutuu, toinen aukeaa - tai ainakin niin teki sisustustylistille Nita Hauhialle ja hänen kumppanilleen Valtteri Vartiaiselle. Pari oli juuri valmistunut kotiinsa, aiemmin vanhaan pyykkiin, laajoihin peruskorjauksiin Porvoon kaupungissa, kun he kuulivat maaseudun vanhasta suksitehtaasta, joka oli tullut markkinoille.

Ruokailutila ja mezzanine Betonikatot ja lattiat tuntuvat teolliselta ja viittaavat alkuperäiseen tehtaan makuun. Nitan poika Helmer katselee yläkertaan laskeutumisesta.

"Oli puhdas hullu aloittaa ajattelu toiselle projektille heti sen jälkeen, mutta haaveilin lapsesta lähtien vanhassa tehtaassa asumisesta, ja emme voineet lakata ajattelemasta sitä", Nita sanoo. Unelma voitti ja pari allekirjoitti pian teot.

Ulkopinta Takaosan päällystetty alue on ihanteellinen viihdyttämiseen. "Kotimme suuret tilat antavat meille mahdollisuuden kutsua kaikki läheiset perheenjäsenemme ja ystävämme samanaikaisesti", Nita sanoo.

1950-luvulla rakennettu tilava 307 neliömetrin tehdas muutettiin asuinkäyttöön vuonna 2008, mutta valitettavasti rakennuksen historia ja persoonallisuus hävisivät prosessissa.

"Se oli muutettu yhdeksi noista supermoderneista, valkoisista kivihuviloista, joita meillä on kaikkialla täällä Suomessa - hyvin yleinen ja ei ollenkaan mitä pidän", Nita kertoo. "Historia ja ilmapiiri olivat kadonneet; et olisi koskaan voinut arvata, että olet vanhan tehtaan sisällä."

Keittiö ja ruokailutila Pöydän rakensi puusepän ystävä käyttäen 3, 5 metrin lattialautaa ja Heinän jalkoja. Tuolit ovat vanhoja ja kirpputoreja, kun taas Artek-riipukset ripustetaan yläpuolelle.

Ympäröivää ilmastoa ja sääolosuhteita ei ollut myöskään ennakoitu voimakkaasti, ja rakennuksen perusteissa oli havaittavissa hometta ja routaa.

Ja niin Nita ja Valtteri kohtasivat ankaran todellisuuden: jos he haluaisivat tuoda alkuperäiset tehdasmaiset takaisin ja luoda kodin, joka kestäisi kaikkien neljän Suomen vuodenajan ääripään, heidän on purettava kaikki alas ja aloitettava uudelleen.

Portaikko Musta ystävä on valmistanut mustan metallin kaiteet, samoin kuin konsolin, jossa on Nitan kokoelma ginipulloja, jotka on kerätty matkoilla. Vanhalle etuovelle annettiin muunnos kuparilevyistä, jotka oli liimattu ja vasarattu sen pinnalle. Se tekee vieraille pysyvän vaikutelman.

Onneksi he saivat ystäviensä ja perheensä täyden tuen. "Isoisäni sattuu olemaan kaupan johtava rakennusjohtaja, ja kun hän otti projektin vastuulle, tiesimme, että se kaikki menestyy", Nita muistelee.

Olohuone Ei ole usein moottoripyörää, joka istuu olohuoneessa, mutta tämä 1950-luvun Norton on kuulunut Nitan perheeseen vuosikymmenien ajan. Bertoia Diamond -tuolit ovat muuttaneet parin kanssa kotoa kotiin, itämainen matto löydettiin huutokaupasta ja Nita tilasi paikallisen metallisepän valmistamaan sohvapöydän runkoon, jonka hän piti valkoisilla laattoilla.

Yksi heidän läheisistä ystävistään auttoi myös rakennus- ja sisustussuunnittelussa, ja kymmenen kuukauden aikana he työskentelivät väsymättömästi rakennuksen muuttamiseksi eläväksi parvella. Moderni kipsilevyseinä ja kalkkikivilattiat menivät suoraan ohisäiliöön, ja vanhat katot ja pylväät hiekkapuhalsi paljastamaan karkeuden, jolla on nyt tärkeä merkitys kodissa.

Yläkerran lasku Teollisuustyylisiä ovia käytetään kodin tehdashistorian pelaamiseen. Ryan Callananin (alias RYCA) leikkisä teos tuli Lontoon galleriasta.

Nitalla oli selkeä visio mitä hän halusi: toimivan ulkoasun, korkeat katot, runsaasti tilaa viihdyttämiseen ja paljon ikkunoita, jotta valoa päästään sisään. Hän valitsi kovaa kulutusta kestävät materiaalit, kuten käsitellyt betonilattiat ja marmoripohjat, paljon ilo heidän pojastaan ​​Helmeristä, joka voi pyöräillä ja rullalaudalla olohuoneen lattialla sydämensä sisältöön.

Kylpyhuone "Seinät on maalattu valkoiseksi, koska en voinut päättää, laatatko ne", Nita myöntää. Suuri suihkupää on Tapwellista ja matto on suunnitellut Saana ja Olli suomalaiselle Mum-brändille.

Nauttiakseen rakkaudestaan ​​punatiileistä ja ikkunoista - ja esitelläkseen kadehdittavaa kenkä- ja vaatekokoelmaansa - Nita suunnitteli yläkerrassa pukuhuoneen käsintehtyllä tiiliseinällä ja runsailla rautakehyksellä, joka näyttää alla olevasta olohuoneesta. "Perustin suunnittelun ympärilleni suosikki myymäläni ja ravintolani Virossa nimeltään Sfaar", hän sanoo. "Se on minun tilani viettää aikaa ja juoda teetä selatessani aarteiani."

Olohuone Vintage-Karuselli-tuoli oli Valterrin lahja Nitalle, kun taas Marokon berberimatto oli Olli Ella.

Kodin sisustus on hauskaa ja täynnä merkitystä, ja jokaisella kappaleella on oma mielenkiintoinen tarinansa. Esimerkiksi vanha moottoripyörä, joka ylpeilee paikasta olohuoneessa, on ollut Nitan perheessä vuosia ja puhuu heidän intohimostaan ​​kilpahiihtoon. Ja sininen kukkaposliini kylpyhuoneessa on se, jonka Nita näki ja ihaili Tukholman Story-hotellissa ollessaan ja osti heti omaan kotiinsa.

Kirkas idea Saunan vieressä olevan suihkutilan seinät ja lattiat suojattiin kosteudella, rappautettiin sitten ja käsiteltiin mattalakilla. Syvä ikkunareunus on täydellinen paikka Nitan sisäkasveille.

Suunnittelijahuonekalut ovat kirpputoreilla löydettyjen vintage-mattojen päällä, kun taas matkoillaan kerätyt kirjat, lehdet ja taideteokset tuovat ylimääräisen lämpöä karkeisiin teollisuusominaisuuksiin ja dramaattisiin kattokorkeuksiin. Kokonaisvaikutus on sellainen, joka on täysin ainutlaatuinen tälle perheelle, todellinen esitys heidän intohimoistaan ​​ja pakkomielteistään.

Sauna Penkillä vuorattu sauna - jokaisen suomalaisen kodin pakollinen - on rakennettu koivuvanerista.

"Kun heräsimme uudessa kodissamme ensimmäistä kertaa, tunne oli uskomaton", Nita sanoo. "Lämmitys ei toiminut ja olimme jäätymässä, mutta emme voineet uskoa, että olemme onnistuneet näkemään kunnostuksen loppuun saakka, ilman että siitä tulisi katastrofi!"

Makuuhuoneen yöpöydät tulivat Samuji Studion liikkuvasta myynnistä, kun taas Helmerin ensimmäinen piirustus on kehystetty hänen vanhempiensa ikkunalaudalle. Vanhanaikainen matto on ostettu huutokaupassa, pellava on Balmuirista ja pöytävalaisin on valmistaja Jieldé.

"Toivon, että merkitsimme kaiken pois luettelosta, kun meillä oli mahdollisuus. Olemme molemmat klassisen auton harrastajat ja meillä oli suunnitelmia lisätä iso metallirunkoinen ikkuna käytävän ja autotallen väliin, jotta näemme automme talon sisällä ", sanoo Nita. "Autotalli tarvitsee myös joitain valkoisia laattoja ja funky neonkylttejä. Sitä, jota emme valitettavasti ole tehneet. Ensin olisi ollut helpompaa tehdä, mutta nyt ... niin paljon pölyä!"

Vaatimaton vuosikerta Tuo lämpöä ja persoonallisuutta teollisuustilaan maalaistyylisillä huonekaluilla ja juhlallisilla aksentteilla. Hanki ulkonäkö (myötäpäivään vasemmalta) Knoll 'Bertoia Diamond' -tuoli, alk. 2234 dollaria, Dedece. Persialainen Heritz-matto (296 x 217 cm), 17 200 dollaria, Cadrys. Greta M Grossman Gubi 'Grasshoppa' -lattiavalaisimelle, Jet Black, 1269 dollaria, Top3 Design. Ercol Originalsin 'Universal-tuoli', $ 845, Temperature Design. Solar merkkivalot, 10 dollaria, Kmart.

Tarina: Living Inside .

Katso galleriaKunnostettu Melbourne -varasto on nyt täydellinen viihdyttäjän koti

Tunnisteet:  Ulkona ja puutarhanhoito Makuuhuone Saln 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add