Puupäällysteinen kestävä talo Melbournen sydämessä

Kuka täällä asuu : Dawn ja Sven Maxa, kestävän rakennussuunnitteluyrityksen Maxa Design omistajat; heidän lapsensa Abby, 5; ja Oscar, 2; plus chooks Daisy ja Louie.

Kodityyli : 1960-luvun lopun puutavaran verhottu talo Melbourne-lehden koillisissa esikaupunkialueissa.

Aikajana : Työt aloitettiin vuonna 2007, kun keittiön / oleskelutilan / ruokailutilan peruskorjaus toteutti viisi kuukautta.

Talousarvio : Heidän kokonaiskustannukset olivat lähellä 100 000 dollaria, vaikka pariskunnan laajat teollisuusyhteydet auttoivat pitämään kustannukset alhaisina.

Tämän tarinan alku ei ole suotuisinta. "Kauhea" valko-vihreä säälevymökki ruma betonikuistilla näytti alun perin olevan menossa suoraan Svenin ja Dawn Maxan kasvavan "ei" -luettelon kärkeen.

"Sillä ei ollut minkäänlaista katuvalintaa", muistaa Sven heidän ensimmäisestä vierailustaan ​​Nunawading-kotiinsa. "Jos agentti ei olisi ollut kotona katsomassa meitä, olisimme todennäköisesti ajaneet pois!"

Pariskunta oli 11 kuukauden talonmetsästyksen jälkeen päättänyt vastahakoisesti katsoa sisälle. Totta vanhaan sanotaan "älä koskaan arvioi kirjaa kannensa mukaan", Sven ja Dawn voittivat heti talon alkuperäiset piirteet, kuten lattiasta kattoon ulottuvat puurunkoiset ikkunat ja Tasmanian tammilattialaudat.

Sisäänkäynnin rikkaat luonnonpuun sävyt ovat vastakkaisia ​​tummamaalattujen puupinnoitteiden ja elinvoimaisten ruukkukasvien kanssa, jotka luovat lämpimän vastaanoton.

Siellä oli myös joitain vähemmän houkuttelevia näkökohtia, kuten epäkäytännöllinen pohjasuunnitelma, jossa neljäs makuuhuone pääsee vain toisesta, muutos persikkakeittiö, ruskeat patterit ja vino LVI. "Miksi pidimme siitä niin paljon, minulla ei ole aavistustakaan!" sanoo Dawn. "Mutta kaikki kertoivat meille, kun löysimme oikean talon, tietäisimme vain."

Entry Muuto 'Dots' -koukut ovat valoisa kutsuva kosketus.

Pariskunta, joka tapasi matkalla Itävallassa, oli todella etsimässä "tekemistä ylemmästä" ensimmäisenä ostopaikkanaan. Ja perustamalla oman rakennussuunnitteluyrityksen - Sven vastaa suunnittelusta, kun Dawn hoitaa myynnin ja markkinoinnin - kaksi vuotta aiemmin, he näkivät väsyneen vanhan talon potentiaalin. "Tavoitteenamme oli antaa talolle toimiva ulkoasu, mikä antoi meille ja tulevalle perheellemme mukavuuden", Sven sanoo.

Ruokailutila Ruokapöydän yläpuolelle ryhmitellyistä mustista veistoksellisista riipusvaloista tulee tyylikäs visuaalinen ominaisuus tilassa.

Maxa Designs on erikoistunut ympäristöystävälliseen ja energiatehokkaaseen rakennussuunnitteluun, joten pari halusi myös remontoida mahdollisimman vihreästi. "Siitä tuli itse asiassa todellinen käyttövoima", Sven myöntää. "Aloin suuttua ihmisiin, jos he eivät toimittaisi oikeaa tuotetta tai rakentaisi määrittelemääni materiaalia. Olin luultavasti kamala työskennellä tuolloin!"

Olohuone ja keittiö Sven ja Dawn hellittivät itseään räätälöityyn 'Slimline' -harmaaksi sohvaksi Angelucci 20th Century -sarjasta. Dawn rakastaa vain Vintage-julisteiden taidetta. "Halusin jotain rohkeaa, hallitsevaa väriä. Pidän tästä, koska se mainostaa ranskalaista kotinäyttelyä."

Pariskunta on pitänyt talon alkuperäisen jalanjäljen suurelta osin kokoonpanon vaiheittain uudelleen ja käyttänyt materiaaleja (kuten niitä ruskeita pattereita, jotka on maalattu mustalle) mahdollisuuksien mukaan. Mahdolliset lisämateriaalit kierrätettiin, luontaisesti tai kestävästi tuotettu. Muualla energiatehokkaita elementtejä olivat hyvän eristyksen, matalajännitevalaistuksen, aurinkopaneelien ja sadevesisäiliöiden asentaminen.

Kitchen Mosaic -laatat muodostavat silmiinpistävän visuaalisen piirteen tässä neutraalissa keittiötilassa.

Sisällä talo on nyt täysin myrkytön, "terveellisiä" liimoja, maaleja ja tuotteita käytetään kaikkialla. Se on yksi ominaisuuksista, joista Sven ja Dawn ovat eniten ylpeitä, varsinkin kun heidän perheeseensä kuuluu nyt lapsia Abby ja Oscar. "Olen tyytyväinen siihen, että lapset viettävät kypsymisvuosiaan myrkyttömässä ympäristössä", Sven sanoo.

Oleskelutila Dawnin rakastetut Fler 'SC55' -tuolit verhoiltiin kankaalla 'Banksia 100' kankaalla, kun taas pari maalasi mustan tiilen kahdesti ennen kuin he olivat onnellinen.

Vaikka Dawn antoi suunnittelija aviomiehelleen "melko vapaasti hallita tehdä sitä mitä hän haluaa" rakennuksen kanssa, hän ajoi kotiinsa vintage-tunnelman kotiin, neutraalilla paletilla korostaakseen puulattialaudojen maallisuutta sekä mittatilaustyönä valmistettuja näyttöjä ja puusepän sekoituksia. vuosisadan puolivälissä olevilla huonekaluilla.

Katettu terassi Abby, Oscar, Sven ja Dawn rakastavat ulkona olevaa oleskelualuetta, jossa tehdään monia onnellisia perheen muistoja.

Keltaiset ponnahdusikkunat - kuten merkinnän Muuto 'The Dots' -koukut - vetävät järjestelmän yhteen. "Olen erittäin kiinnostunut keltaisista asioista", Dawn sanoo, "mutta olen varovainen, etten liioittele sitä".

Ulkona "Lapset viettävät paljon aikaa täällä", Sven sanoo.

Silmiinpistävä piirre on dramaattinen tiiliseinä, joka erottaa oleskelu- ja ruokailutilat. Koska tiilien palauttaminen alkuperäiseen tilaan oli liian kallista, pari päätti maalata sen mustana - kahdesti. "Maalasimme koko seinän toisella sävyllä mustaa ja päätimme sitten, että emme pidä siitä, joten jouduimme tekemään se uudelleen", Dawn muistaa.

Päämakuuhuone Suuntautunut nauhalevy sängynpää on loistava ekologinen valinta, parillisena Cafe Culture -valojen kanssa.

Pari ei pidä mitään paremmasta kuin hengailua kotona perheen ja ystävien kanssa. "Ystävät pudotavat sunnuntaina iltapäivällä ja jos on tarpeeksi lämmin, avaamme kaksiosaiset tavat ja nautimme drinkin ja naurahtaa kannella tai he istuvat keittiön penkillä, kun me kokkaamme". sanoo Sven. "Talo toimii erittäin hyvin."

Kylpyhuone Orla Kiely -pyyhkeet täydentävät Mister Moss -kasveja.

Mutta niin kauan kuin he rakastavat luomaansa tilaa, tämä ympäristöystävällinen pari sanoo, että he eivät pysy ikuisesti. "Olemme täällä erittäin onnellinen, mutta minulla on halu rakentaa super vihreä koti yhtenä päivänä", Sven sanoo. "Tarvitset aikaa ja rahaa siihen!"

Lasten makuuhuone Abbyn makuuhuone on täydellinen tila kasvavalle lapselle.

Paras yllätys "Penkkipenkki kannella. Sven oli todella kiinnostunut tekemään sen, mutta yritin visualisoida sitä, koska suurin osa suunnitelmista oli hänen päänsä päällä! Mutta luotin siihen, mitä hän teki, ja että penkkiistuin on nyt yksi minun suosikki paikkoja. "

Suurin virhe "En todellakaan usko, että sellaista olisi. Emme ole valinnaisia ​​maalivärien valinnassa. Olohuoneen tiiliseinään käyttämämme alkuperäinen musta maali oli väärä, mutta maalasimme sen vain!"

Lisätietoja Maxa Designista on Maxa Design -sivustolla.

Tunnisteet:  Makuuhuone Kylpyhuone ja pesula Ulkona ja puutarhanhoito 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add