Varasto muutettiin hienostuneeksi perheen kotiin

Haastatellessaan MiArchitects -arkkitehtia Andy Macdonaldia tästä muunnetusta varastosta Sydneyn Paddingtonissa hänellä on arkeologin aura. Hän ymmärtää rakennuksen kaikissa sen vivahteissa, sen peccadillos-muodossa ja muuttuu luonteeltaan, koska tämä on kolmas kerta, kun kolmas asiakasryhmä on uudistanut sitä.

Avaruuden määrittelevä piirre on atrium, joka tuo valon ytimeen. Seinien galleriamainen käsittely mahdollistaa Dale Frankin (yläosa) ja Ryan Hoffmanin kaltaisen taiteen sijoittamisen, joka istuu oikealla puolella Jean Pierre Rivesin rautaveistosta.

Tämän komean, kaksikerroksisen tiilirakennuksen ensimmäinen muutos tapahtui vuonna 2004. "Alun perin vuonna 1907 rakennetun tavaratalon Myerin varastona se oli jotain poikkeavuutta, koska se oli utilitaristinen varasto, joka oli asetettu asuinalueiden terassiriville. "Se toimi" pöytien talona ", kun asiakasni ostivat sen", arkkitehti kertoo.

Rohkea taide, kuten tämä Waldemar Kolbuszin teos, välittää tilan. Koska kerroksesta toiseen näkyvyys on korkea, sisustus ottaa käyttöön useita mielenkiintoisia näkökulmia, jotka linkittävät usein koko rakennuksen kudottuihin ulkoalueisiin.

Pariskunnan tilauksesta, joka muutti Sydneyn pohjoisrannikolta Paddingtoniin, projektisuunnitelmassa oli taidegallerian gravitas monumentaalisen atriumin kanssa, joka toi valon rakennuksen keskelle runsas sisäpuutarhan yläpuolelle. "Kulttuuriperinnön näkökulmasta neuvosto vaati meitä säilyttämään sivuseinät, jotka olivat ilman ikkunoita, ja niinpä säilytimme täyden kirjekuoren ja varmisimme, että atriumista, joka korkkiruuveja alas ja ylös, tuli tilan määrittelevä piirre", Andy sanoo. . Se tarjoaa ilmanvaihdon ja viheralueita talon ytimessä, kun taas valtava lasikatto liukuu takaisin James Bond -tyylisessä loistossa avautuakseen suoraan taivaalle. "Muistan kysyä asiakkailta, mikä määritteli heille ylellisyyden. Se oli Aman-lomakohteet heidän anteliaisuudestaan, rehevyydestään ja raikkaasta ilmasta", hän sanoo. Pakollisten vaatimusten suhteen haluttiin lisätä kokonaispinta-alaa nykyisessä pinta-alassa ja sisällyttää siihen kahden makuuhuoneen omakotitalo.

Antelias kaksikerroksinen terassi on suoraan tärkeimmän oleskelutilan ulkopuolella.

Alkuperäisiä asiakkaita ohjasivat yleisen esteettisen ja huonekaluvalinnan suhteen Geoff Clark, tuolloin Country Trader, joka arkkitehdin mukaan "kirjoitti meille parhaan mahdollisen lyhyen käskyn, jossa yksityiskohtaisesti esitettiin sisäpuolisten holkkiseinien mitat vastaamaan rakennus". On mielenkiintoista nähdä tämän ajanjakson kosketukset, jotka selviävät Clarkin eritelmistä - upeat etuovet, leikkisä korivalaisin pesulassa ja viinikellarin ovi, joka tarjoaa kaiken teatterin keskiaikaiseen luolaan pääsyyn.

Yläkerroksessa ovet katoavat hämärtämään sisä- ja ulkorajaa.

Toisilla arkkitehdin luona tulevilla omistajilla oli pieniä lapsia, ja sisustus, hienostuneilla tyhjillä ja tuuletusaukkoilla, aiheutti ahdistusta vanhemmille. "Tein useita piirustuksia interventioille auttaakseen navigoimaan joissain heidän aiheistaan, mutta luulen, että voimme kaikki sopia prosessin lopussa, että se oli väärä talo kyseiselle elämänvaiheelle", Andy sanoo.

Dangar Barin Smithin herkullisia istutuksia löytyy kaikkialta, vihreys antaa talolle trooppisen tunnelman. Vastakohtana viileälle, suoraviivaiselle sisustukselle Ildiko Kovacsin ylisuurten teosten luonne ja väri ovat omistajan kuristaneet matot, koristetyynyt, kuvioidut seinäkäsittelyt ja taustakuvat Chrissie Jefferyn (No Chintz) avulla, joka tuo hänet allekirjoitus, eklektinen viehätys.

Nykyisten omistajien kanssa tuli tietty helpotus, että he halusivat palauttaa alkuperäisen aikomuksensa. Asiakkaat olivat vuonna 2004 vaatineet raskaita turvallisuusjärjestelyjä, ja arkkitehti tunsi aina sisäänpääsyjärjestyksen olevan virheellinen, joten tässä oli tilaisuus korjata se.

Laajat lasiseinät yhdistävät elintilan rentouttavat sisätilat Paddingtonin puiden latvoihin.

"Omistajalla oli myös halu jälleen lähestyä neuvostoa joihinkin yli kymmenen vuotta sitten takaistuihin seikkoihin, jotka oli upea kuulla", Andy sanoo. Yhdessä Robert Plumb Build -yrityksen Bill Cliftonin kanssa, he ryhtyivät järjestämään huoneita edessä ja luomaan tämän valtavan saapumisen tunteen, jossa puutarhan visuaalisuus, valo, taide ja tekstiilit osuivat aistikokemuksena, vetäen sinut suoraan keskustaan talosta.

Kattoterassilta tulee oleskelualue, josta on kaukaiset näkymät.

Andy pystyi suunnittelemaan kalliita puusepänteitä uudelleen - ilahduttaa sekä vähentämään jätteitä että säilyttämään hyviä, hyvin ratkaistuja arkkitehtonisia ratkaisuja. "Kaikki mitat otettiin ja tehtiin sitten uudelleen kuin palapelissä nykyisen tilan luomiseksi", hän sanoo. Andyn eniten näkemä muutos on tapa, jolla talo on nyt käytössä, sen sisustus ja sisälämpö. Asiakkaat rakastavat taidetta huomattavan taiteilijakokoelman, mukaan lukien Craig Ruddy ja John Olsen, kanssa, joka on sijoitettu täydellisesti laajoihin valkoisiin seiniin.

Jauhehuone toistaa trooppisia istutuksia lehtikuvatapetillaan.

Matot toimivat myös teoksina, hajottaen antiikkisen liekkikivilattian, joka kulkee läpi, ja jolla on käsintehty rikas, koskettava ilme. Tämän tekstuurisen lähestymistavan mukaisesti jotkut seinät on päällystetty mykistetyillä merilevätapetti sävyillä ja kaikki laattavaihtoehdoista tyynyihin lisää selkeää, erittäin henkilökohtaista estetiikkaa. "Asiakkaat olivat erittäin panostaneet sisustuspäätöksiin ja auttaneet Chrissie Jefferyä No Chintzistä, jolla on sellainen hohto tekstiileillä ja värien käytöllä", hän sanoo.

Oma kylpyhuone, jossa päähalli yhdistää sisä- ja ulkotunteen, kun se istuu kasvaneen kehäseinämän sisällä.

Kaupunkitalossa ommellaan yllättävän monenlaisia ​​ulkotiloja, runsasta verannasta, joka ulottuu Paddingtonin puiden latvoihin ulottuvasta asuintilasta, kattoterassille, jossa on täynnä uima-allasta ja kaupunkinäkymiä, lasitettuihin seiniin, jotka liukuvat pois päämakuuhuone ensuite antaa tunteen uiminen ulkona.

Makuuhuoneessa on erilainen hahmo, jolla on tunne pehmeästä kankaasta ja mykistetyistä sävyistä matolla ja vuodevaatteilla sekä seinien värillä. Brett Whiteley -teos löytää täydellisen sijainnin seinällä.

Talo on myös yhteydessä maahan kahden maanpinnan kerroksessa, joissa on autotalli, viinikellari, kuntosali, pieni työpaja ja laaja pesula. Menneisyyden merkit näkyvät muurauksessa ja tavalla, jolla vanhoja palkkeja on käytetty uudelleen palkkina autotalli kattoon säilyttääkseen jotain luonnetta tässä hienostuneessa perhekodissa. Andy on onnellinen siitä, että tämä bumerangi-projekti on nyt niin hyvällä paikalla, mutta niin paljon kuin hän rakastaa sitä, hän ihmettelee, olisiko hänellä kestävyyttä neljännen kerran.
Lisätietoja on osoitteessa mac-interactive.com

Tunnisteet:  Saln Palkki keittiöt 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add