Ympäristöystävällinen koti asettaa perheen hyvinvoinnin etusijalle

Perthin alkuperäiskansojen Chevonne ja David Groom olivat asuneet Melbournessa jo yli vuosikymmenen, kun perheen perustamissuunnitelmat saivat heidät etsimään WA: ta.

Oli vuosi 2007, ja kuten onnea olisi, David oli Perthissä työmatkalla, kun ystävä, joka asui halutussa Cottlesloen esikaupungissa, soitti läheiselle myytävälle kiinteistölle.

"David osti sen heti, enkä minä edes nähnyt sitä", Chevonne sanoo. "Tiesin vain, että se oli suurella kulmayksiköllä, pohjoiseen päin ja kahden minuutin kävelymatkan päässä rannalta."

Pari vuokrasi kiinteistön suunnitellessaan seuraavaa muuttoaan. Naturopathi Chevonne ja kiinteistökehittäjä David unelmoivat kasvavansa tulevia lapsiaan terveessä, ympäristöystävällisessä kodissa.

"Lohko on rinteessä, joten kaivuimme antaaksemme meille tasaisen pohjan ja paremman yksityisyyden kadulta", sanoo Chevonne, joka rakastaa näkymää puualoihin ja solmittuun klubihousuun olohuoneesta.

Nykyinen talo - 1930-luvun väsynyt säälautamökki - ei vain aio katkaista sitä, joten he päättivät kaataa ja rakentaa uudelleen.

Pariskunta suunnitteli kaupallisen arkkitehdin Davidin veljen avulla kaksikerroksisen, neljän makuuhuoneen kodin, jolla oli paljon pääsyä vihreisiin näkymiin. Rakentaminen aloitettiin kesäkuussa 2014.

Keittiö / ruokailutila on sosiaalinen solmukohta, joka yhdistää sisä- ja ulko-oleskelutilat. David valmisti itse viktoriaanisen tuhkan ruokapöydän.

Pariskunnan terveellisen kodin ajatuksen mukaisesti he valitsivat MagnaPoolin, joka käyttää klooria sijasta mineraaleja, kuten magnesiumia ja lasisuodatusjärjestelmää pitämään veden puhtaana. Oikealla oleva rakenne on uima-altaat, joissa on vierasmajoitusta yllä.

Pohjakerroksessa ovat asuintilat, sisäänkäynnin oikealla puolella on opiskelu- ja kirjasto; vasemmalla on jauhehuone ja pesula.

Aulan päässä on tilava keittiö / ruokailutila / oleskelutila, joka avautuu katettuun grillialueelle ja uima-altaalle. Ensimmäisessä kerroksessa on kaikki neljä makuuhuonetta, leikkihuone ja perheen kylpyhuone.

Portaat ovat kankaalla varustettua blackbutt-lasi- ja teräskaiteet. Raaka travertiinilaatat luovat ominaisuusseinän. "Ne ovat samoja laattoja kuin lattialla, mutta täyttämättä, jotta pystyt todella arvostamaan tekstuuria", Chevonne sanoo.

Passiivisen aurinkoenergian periaatteet ovat keskeisiä suunnittelussa.

Lasiset seinät pohjoista pitkin, ulkoisten blackbutt-näyttöjen varjostamat, vievät luonnollista valoa kodin ytimeen minimoiden keinotekoisen valaistuksen tarpeen.

Parhaan lämpötehokkuuden saavuttamiseksi lattian sisäinen jäähdytys- / lämmitysjärjestelmä on yhdistetty travertiinilattiaan ja kattotuulettimiin, jotka on asennettu kiertämään ilmaa kodin läpi.

Myös DigWA: n maisemoidut puutarhat ja mineraalipohjainen uima-allas myötävaikuttavat ilmaan, ennen kuin se saapuu taloon. Katon aurinkopaneelit tuottavat yli 50 prosenttia kiinteistön sähköstä.

Vaakasuora ikkuna maksimoi luonnollisen valon etelään päin olevassa päämakuuhuoneessa.

Milano Stonen vapaasti seisova komposiittikivikylpy saa prosentuaalisen kuvan kylpyhuoneessa.

Terveelliset materiaalit olivat myös kriittisiä parin visiossa. "Valitsimme viimeistelyaineet, jotka eivät poista kaasua haitallisista VOC-yhdisteistä, joita usein vapautuu uusissa kodeissa", Chevonne sanoo.

"Travertiini, blackbutt ja betoni koville pinnoille ja enimmäkseen pellava ja villa pehmeille. Kaikissa vuoteissa on myös orgaaniset lateksipatjat."

Kaikille maalille, tahroille, tiivistysaineille ja pinnoitteille, sisältä ja ulkopuolelle, annetaan VOC-luokituksen matala tai nolla.

Oliverin talon sängyssä, rakentaman Davidin, sisältyy vyötärö nukkumaan. Tuoli ja lattiavalaisin, Empire Homewares. Taustalla hankinta Etsy.

Leikkihuoneessa on paikka kaikelle, aivan Rupertin koiran sänkyyn, joka vedetään tarvittaessa ikkunan istuimelta. Etsyltä peräisin oleva käsintehty huopa ja puinen teepee antaa Oliverille tunteja hauskaa. Taideteos Jody D'Arcy.

Tie on ollut pitkä tie, mutta Davidin ja Chevonnen omistautuminen ja sinnikkyys ovat heikentyneet, kun he - yhdessä kahden lapsensa, Oliverin, joka on nyt viisi, ja Charlotten, 10 kuukautta - kanssa nauttivat kodista, josta he ovat uskomattoman ylpeitä.

"Perheemme terveys on meille tärkeä prioriteetti ja tämä talo merkitsee kaikki laatikot", Chevonne sanoo. "Se ei ole vain arkkitehtonisesti mielenkiintoista, vaan onkin upeaa elää."

Hänen isänsä suunnitteli ja rakensi Oliverin kuutio. Bunningsin strategisesti sijoitetut kahvat muuttavat betonin rajaseinän kiipeilykeskukseksi.

Tunnisteet:  remontti Asuminen ja ruokailu keittiöt 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add