Teollisuuden lolly-tehtaan unenomainen moderni muutos

Kuka täällä asuu : Sarah, ravintola-alan projektipäällikkö; aviomies Michael, lakimies; ja heidän tyttärensä Daisy, 7 kuukautta.

Kodityyli: 1990-luvulla kodiksi muutetulle lolly-tehtaalle on annettu huippuluokan uusi lisäys, raikas maalikerros ja älykkäät uudet pinnat kaikkialla.

Aikajana : Pari muutti kuudeksi kuukaudeksi, ja rakentamisen kokonaismäärä oli yhdeksän. Se oli vielä kuusi kuukautta jahtaamaan viimeistelyjä.

Talousarvio : Työt yhteensä, mukaan lukien merkittävät rakenteiden palauttaminen ja tukeminen, maksavat jopa 400 000 dollaria.

Pikku Daisy on yksi onnekas kupla. Hän ei ole vain laskeutunut itselleen rakastava perhe, vaan hän on myös tarkoitus kasvaa entisessä lolly-tehtaassa, jossa on ripustettua käytävää, joka on keijulangan väriä olohuoneen päällä. On turvallista sanoa, että pelipäivitykset ovat varma asia.

Hänen vanhempansa Sarah ja Michael ostivat entisen tehtaan viisi vuotta sitten. 1990-luvulle leimattu päivämäärä leimasi hämmästyttävän tilaa ja ihanteellisen avoimen suunnitelman parille, joka arvostaa ruoan jakamista ystävien kanssa.

Portaat Vaaleanpunainen portaikko lisää leikkisä väriä koko talossa. Moroso 'St. Markin tuoli, napakalusteet.

Kun perintöjulkisivut vaativat huomion, pari kääntyi kansanarkkitehtien arkkitehtien Christie Petsinisin ja Tim Wilsonin puoleen kunnostustöitä varten ja sisätilojen saattamiseksi tyhjäksi. Arkkitehdit lisäsivät ylimääräisen tason - julkisen julkisivun taakse ilmestyvän huomaamattoman laatikon - makuuhuoneeseen, mutta yrittivät kulkea niin kevyesti kuin mahdollista päivityksen loppuosalla, ”tehdä hyvää” sen sijaan, että keksisi uudelleen. "Yritimme käyttää uudelleen niin paljon kuin pystyimme ja keksimme melko pienet muutokset, jotka ovat tehneet dramaattisia muutoksia", Christie sanoo.

Keittiö Keittiö on jo toimiva tila, ja se on raikastu. Pankeilla tilaa vieviä kaappeja vaihdettiin avoimiin hyllyihin. "Kun ihmiset tulevat sisään, he vain auttavat itseään lasillisella viiniä tai vettä, koska he näkevät missä lasit ovat. Pidän siitä", sanoo omistaja Sarah. Eurolucen Flos-valo istuu erotetulla terassisaarten penkillä. Helmikuun Thonet Wienin 'Lehnstuhl' -tuoli, Space Furniture. Knoll 'Tulip' -pöytä, kirjoittanut Eero Saarinen, Dedece. CC-Tapis 'Visioni Soie A' matto, Loom matot.

Silmiinpistävin elementti on karkkipinkki-metallinen portaikko ja kävelytie, joissa alkuperäinen rakenne on sovitettu rei'itettyihin jauhemaalattuihin teräspintoihin. Valon, liikkeen ja kuvion leikki on kaunis palkinto. "Se luo todellisen mielenkiinnon tilan ja kiinnittää silmäsi ylös", sanoo Sarah.

Eteinen "Koko päivän valo luo tämän kauniiden lämpimien kuvioiden ja varjojen hehkua", sanoo Sarah. Heidän toivelistansa yläosassa oli jalkakäytävän uusinta: "Se oli erittäin terävä ja epäystävällinen metallisella grillillä ja melko suurilla aukkoilla, melkein kuin tehtaalla näkemäsi."

Kun Sarah ja hänen aviomiehensä Michael ensimäisen kerran kävelivät muunnetusta lolly-tehtaasta Melbournen sisäosassa, suuri tilavaraus voitti heidät heti. "Keittiön, ruokailutilan ja olohuoneen välillä oli hyvä yhteys", Sarah sanoo. "Rakastan kokata ja viihdyttää. Halusin kodin, jossa voisin valmistaa ruokaa ja olla osa toimintaa."

Oleskelutila Space Furnituren Gerbruder Thonet Wienin 'Lehnstuhl' nojatuoli on yhdessä Loom Rugsin CC Tapis -maton kanssa. Alkuperäinen paloputkisto on säilytetty kodin menneisyyden tunnusmerkkinä. Rakastettu taidetta on kirjoittanut William Mackinnon.

Pariskunnan arkkitehdit Christie ja Tim pyrkivät juhlimaan tätä avaruusyhteyden tunnetta, parikaapeleimalla keittiöön ja muuttamalla portaita ja kulkutiet rei'itetystä teräksestä. "Se on todella maagista, kun menee sinne. Voit nähdä ihmisiä, kun he ovat portaikolla, ja kommunikoida ihmisten kanssa koko talossa", Christie sanoo.

Olohuone Graafisilla viivoilla ja lävistävillä sävyillä on tilaa säteillä tässä vyöhykkeessä valon virtaamalla sisään.

Uusi makuuhuone oli toivelistalla, mutta mihin se puristettiin vaikuttamatta julkisivuun tai asuintilan yleviin mittasuhteisiin? Laatikkomainen lisäys säästää molemmat ja raot julkisivun takana kylpyhuoneen päällä, joka on päivitetty kylpyhuoneeksi.

Päämakuuhuone "Jos makuuhuoneessa on yksi sana, se on kevyt", sanoo Sarah. Julkisivu luo parvekkeelle yksityisyyden suojan, kun taas lasitasot varmistavat, että se on silti huone, josta on poistettu kaupunkinäkymä. Portly Paints Wood Wash -pelissä viimeistelty Plycon Hoop-männyn korkealaatuinen vaneri on tyylikäs sisäänrakennettu kaluste. Bemboka-vuodevaatteet, Mark Tuckey. Knoll 'Tulip' -sivupöytä, kirjoittanut Eero Saarinen, Dedece. FLOS 'IC f' -valo, Euroluce.

Sarah ja Michael päättivät lähestyä mallia ilman ennakkokäsityksiä. "Olimme niin avoimia Timin ja Christien ehdottamille", Sarah sanoo. "Meillä olisi keskustelu, mutta lopulta muutimme vain vähän alkuperäisistä ehdotuksista."

Bridge "On todella mukavaa nousta seisomaan tuolla kävelytiellä - se antaa sinulle lintuperspektiivin asuintilasta", Sarah sanoo. 14 metrin pituinen silta yhdistää makuuhuoneen siipin ylimääräiseen parvekkeeseen, jota käytetään viihdettäessä ulkoilmassa.

Se ei aina ollut helppoa. Esimerkki: karkkia vaaleanpunainen sävy kulkee nyt kodin läpi. "Rehellisesti sanottuna olimme hieman järkyttyneitä. Se ei ollut sitä mitä odotimme", tunnustaa Sarah. "Minua ei todellakaan vetoa vaaleanpunaiseen. Michael on vähän rohkeampi ja hetken kuluttua hän sanoi:" kyllä, mielestäni se näyttää hyvältä. " Olen iloinen, että luotimme Timiin ja Christiaan. "

Kylpyhuone Muutaman vaaleanpunaisen askeleen päässä makuuhuoneesta istuu tämä toinen kylpyhuone. Tila on valmistettu samalla saaren penkillä käytetyllä Fibonacci Stone -sarjan luxe terrazzolla.

Kestävästi suuntautunut lähestymistapa uudelleenkäyttöön mahdollisuuksien mukaan tarjoaa myös hyvän olon. Keittiössä pidettiin nykyisen kalustekaapin kuorta, mukaan lukien ruostumattomasta teräksestä valmistetut penkit, mutta pieni osa saaren penkkiin kiinnitetystä seinästä kaapattiin alas. Uusia lisäyksiä ovat uudet ovet ja terrazzo saaren penkillä. Myös portaikon ja kävelytien osat kierrätetään.

Makuuhuone "Lisätty päämakuuhuone. Se on niin rauhallinen. Olemme yrittäneet tietoisesti olla tekemättä sotkea sitä tavaroilla", Sarah sanoo.

Kun lisäät makuuhuonelaatikon päälle, arkkitehdit hyötyivät jälleen siitä, mitä siellä oli. "Yläkorkeuden korkeus oli täydellinen - voimme syventyä takaisin - ja julkisivu luo este parvekkeelle. Se on asetettu taaksepäin kadulta, jotta muotoilu voisi sallia yksityisen ulkotilan makuuhuoneen ulkopuolella", Christie sanoo.

Kattoikkuna "Yläkerran kylpyhuoneessa on kaunis kattoikkuna, joten katsot ylöspäin näet tämän sinisen taivaan suuren kiilan. No, joskus sininen, joskus harmaa - tämä onhan Melbourne!" sanoo Sarah.

Suuriin rakenteellisiin haasteisiin vastaaminen ei ole koskaan hauska tapa kuluttaa rahaa, mutta onneksi julkisivun perustamisen ja kunnostamisen projekti sujui sujuvasti. Saaralla on viisaita neuvoja: "Ole valmis siihen, että asiat muuttuvat asteittain. Kuvittele budjettiasi ja rakennusaikaa ja tuplaa sitten molemmat. Se voi olla stressaava prosessi, mutta kaikki on sen arvoista."

Parveke viktoriaaninen tuhkapäällyste valmistui Porter Paints Palm Beachin mustalla tahralla, joka sulkee uuden makuuhuonelaatikon. "Olimme hämmästyneitä siitä, että saimme kaksi, mutta nyt meillä on kolme ulkoilmatilaa. Rakastamme istua parvekkeella - siitä on kauniit kaupunkinäkymät", Sarah sanoo. B&B italia 'crinoline' nojatuoli, avaruuskalusteet

Loppu oli hiukan vedetty. "Se on todennäköisesti tuttu tarina." Kun rakentajat ovat poissa sieltä, on vaikea saada heitä takaisin ", sanoo Sarah." Se tehtiin noin 80 prosenttia, kun muutimme, ja lopullinen 20 prosenttia kesti vielä kuusi kuukautta - se oli aika sietävä stop-and-go-prosessi. "

Portaikko Rei'itetyt teräspinnat on jauhemaalattu Dulux Fairy Wingsissä. "Niiden avulla voit nähdä liikkumisen talon läpi, se on melko avoin ja läpäisevä", sanoo arkkitehti Christie Petsinis.

Vuotta eteenpäin, ja kodin kehitys on jatkanut. Saaren penkiltä on lisätty räätälöity Mark Tuckey -pöytä. Päällystetyllä terrazzolla saarestä on tullut kaunis ankkuripaikka. "Terrazzo kaikuu koko talossa, mikä on todella viileää. Se on aulassa, keittiön saarella, yläkerran kylpyhuoneessa ja parvekkeella", Sarah sanoo. Hän rakastaa, että se kehittää patinan, kun he nauttivat sen käytöstä päivittäin. Se on hyvä analogia kodille.

Ulkopinta Entisen tehtaan alkuperäinen julkisivu pysyy ehjänä. Osana toivelistaansa Sarah ja Michael halusivat vetää sisätilat pois 90-luvulta ja tulla nyt sanomaan: "Emme halunneet tehdä mitään liian dramaattista, vain saattaa se ajan tasalle."

Katso lisää Christien ja Timin töistä Folk Architects -sivustolta.

Tunnisteet:  Keittiö Lastenhuoneet keittiöt 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add