Teollisuusvaraston inspiroima koti Fremantlessa

Kuka täällä asuu : Yun Nie Chong ja Patrick Kosky, molemmat arkkitehdit, heidän lapsensa Kira, 6; ja Lucinda, 5; ja heidän tabby, Peppa Cat.

Kodityyli : Nykyaikainen, varasto-inspiroima uusi rakennus, joka heijastaa Fremantlen historiallista teollisuusluonnetta.

Aikajana : Hankkeen suunnittelu kesti kolme kuukautta, kuuden kuukauden kuluessa paikallisneuvoston hyväksynnän saamiseen ja 16 kuukauden rakentamiseen. Koti valmistui elokuussa 2015.

Kun arkkitehdit Yun Nie Chong (Nie + Co -arkkitehdilta) ja Patrick Kosky kompastuivat vapaan 250 neliömetrin lohkon yli Länsi-Australian Fremantlen alueen sydämessä, he eivät olleet huolissaan sen pienestä koosta.

Aviomies ja vaimo yhdessä kahden nuoren tyttärensä kanssa asuivat jo sataman alueella ja rakastivat sen grungiaa, teollista tunnelmaa. Sen sijaan, että he näkivät rajoitukset pienessä kerrostalossa, he näkivät mahdollisuuden muuttaa siitä tilava perheen koti.

Koti oli vain puoli sivuston koon inspiroimaa. Fremantlen ainutlaatuinen maku - sen varastot, työntekijöiden mökit ja meriinfrastruktuuri - olivat yhtä vaikuttavia. "Olemme käyttäneet paljon kierrätettyä tiiliä ja tinaa", sanoo Patrick, lisääen Yun Nie: "Pidän myös raaka-aineista, joten lisäsimme puutavaraa lämmön luomiseen kodin sisälle."

Takapiha "Rakastan takana olevan verannan kaksinkertaista korkeutta", sanoo talonomistaja Patrick. "Se luo draama- ja mittakaavan tunteen suljetussa tilassa."

Saatu mestariteos tunnustettiin vuoden 2015 WA -arkkitehtuuripalkinnoissa Asuinarkkitehtuuri - Uudet talot -kategoriassa, ja se valittiin luetteloon vuoden 2015 Houses-palkinnoissa.

Takapiha Kierrätetty tiili pelastettiin purettavasta Maylandsin mökistä. Vaneriverhous ja alumiini-ikkunakehykset ovat edullinen valinta. Pöytä ja tuolit, massatuotanto. Sohva, Tait.

Kun tuli valita sijainti uudelle rakennukselle, Yun Nie ja Patrick asettivat etusijalle sijainnin lohkokokoon nähden. "Valitsimme Fremantlen, koska se on lähellä rannikkoa, kaupunkia ja luonteeltaan rikas", Yun Nie kertoo. "Halusimme suunnitella modernin ja nykyaikaisen talon, mutta emme tunteneet 'uutta': paikkaa, jolla oli välitön luonne."

Perheen tarpeiden mukaiseksi mukauttamiseksi lopulliseen suunnitteluun oli kuuluttava kaksi makuuhuonetta, joissa on mahdollisuus laajentaa kolmeen, varahuone, joka voi olla opiskeluhuone, vierashuone, TV-huone tai perhehuone ja jonnekin lapsille pelata.

Eteisen talonomistaja ja arkkitehti Yun Nie Chong seisoo käytävällä.

Sisä- ja ulkotilojen välillä oli oltava luonnollista virtausta. "Halusimme vahvan yhteyden ulkopuolelle - huoneiden piti ulottua suoraan takapihalle, jolloin tuntui siltä kuin istut yhdessä isossa huoneessa", Yun Nie sanoo. Lopuksi sen oli myös oltava ympäristöystävällistä, tuntea olonsa tilavaksi ja täytettävä luonnollisella valolla.

Keittiö / ruokailutila Keittiön tavoitteena oli olla sekä toiminnallinen että sosiaalinen. Inspiroidut yksityiskohdat, kuten Locker Groupin mesh-näytöt ja Anchor Ceramicsin riipusvalo, lisäävät teollisuuden tunnelmaa. ⅕ Thimble jakkara, 325 dollaria, Dowel Jones. Mukautettu ruokapöytä, Squarepeg-koti. Lautaset, talviesineet. Kukkia, Kukkakoira.

"Suunnittelun inspiraatio tuli todella sivustolta - Fremantlen suunta, asetus ja sijainti sekä ympäröivä luonne", Patrick sanoo. Muihin suunnitteluvaikutuksiin kuuluvat näkyvän länsiaustralialaisen arkkitehdin Brian Klopperin 1970-luvun ja 80-luvun kierrätystiilikotit ja alueen syväkattoiset tiilivarastot.

"Tämä johti kierrätetyn tiilen ja sinkkivalun ulkopintaisiin materiaaleihin, joissa oli rei'itetyt alumiinisuojat auringon hallitsemiseksi", Patrick sanoo.

Keittiö Mukautetut kaapit, pesuallas ja liesitaso sijaitsevat takaseinän poikki, jolloin Carraran marmoripinta saaren penkillä sijaitsevalta Absoluuttikiviltä on vapaa perheen nauttia aamiaista.

Kuten kodin ulkopinta, sisustus on vankkaa ja teollista, mutta siinä on myös ylellisyyttä, kuten Carraran marmoripöytät, massiivitammeportaat ja täyskorkeat ikkunat, jotka on valittu huolellisesti tarjoamaan maksimaalisen vaikutuksen pienin kustannuksin. Nämä ovat rinnalla kiillotettuihin betonilattioihin, vanerikattoihin ja puupäällysteisiin.

Ulko pihat Kaksi pihaa peilaavat toisiaan korttelin molemmilla puolilla. Ne mahdollistavat yhteyden sisä- ja ulkotilojen välille, auttavat poikkipuhallusta ja antavat valon valua avoimen oleskelutilan läpi. "Pihat olivat esteettinen muotoiluelementti, mutta ne ovat myös tärkeitä valolle ja ilmanvaihdolle", Yun Nie sanoo.

Pariskunnan huonekaluvalikoima on sekoitus moderneja kappaleita, mukaan lukien B&B Italia -sohva, ja australialaisten suunnittelijoiden esineitä, kuten keittiön Thimble-jakkarat, jotka on suunnitellut Dowel Jones, ja Tait-ulkokäyttöön. Mittatilaustuotteet, kuten Dave Eastwoodin rakentama erikoiskaapisto Raw Edge Furnituresta, ja ruokapöytä - Yun Nien, Patrickin ja Ben Savagen välinen suunnitteluyhteistyö Squarepeg Home -yrityksestä - hankittiin paikallisilta käsityöläisiltä.

Olohuone Maksimoidaksesi käyttötilan Yun Nie ja Patrick eivät pidättäytyneet puusepäntyöhönsä. Sisäänrakennettu kaapistotarvikkeet tarjoavat säilytystilan ja piilottavat television, kun taas alla oleva mukautettu penkki-istuin on fiksu valinta pienessä tilassa. Ritzwellin kudottu Armadillo & Co -matto ja nahkainen ”Blava” -tuoli lisäävät ylimääräistä lämpöä moderniin tilaan. 'Tulip' -pöydän kirjoittanut Eero Saarinen, Knoll.

Kun he olivat saaneet hyväksynnän - haastava prosessi, joka kesti noin kuusi kuukautta -, rakentaminen oli hikeä vapaa rakentajalle Michael Bradshawlle. "Voisimme puhua yksityiskohdista hänen kanssaan ja hän olisi ymmärtänyt, mitä yritimme saavuttaa", sanoo Yun Nie ja lisää, että ainoa merkittävä muutos oli toisen kerroksen muuttaminen. "Luimme koko huoneen. Se ei ollut kallis muutos - katto oli jo olemassa ja autotalli yläpuolella oli kaksikorkeinen tila, joten lisäsimme lattian yksinkertaisesti rakentamisen puolivälissä."

Päämakuuhuoneen raikkaat lakanat ja yhden minuutin päässä Remedystä yhdistyvät minimalistisiin Artemide 'Tolomeo' -pöytävalaisimiin ja luovat modernin tunnelman. Se on silti lämmin ja kutsuva Floors Natural ja vaalea puutavara-IKEA-sängyn tekstuurin sisältämän maton ansiosta. Valo täyttää huoneen antelias ikkunoista, joista on näkymät puutarhaan lattiasta kattoon.

Rajoittaminen rajan yli lohkonsa tarkoitti, että sisätilat olivat vaarassa olla klaustrofobisia. "Ratkaisimme ongelman lisäämällä kaksi pihaa", sanoo Yun Nie. Yksi istuu autotallista ja yhdistää pesulaan, kun taas toinen yhdistää olohuoneen vierassiipiin. Sen lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat auttavat poikittaistuuletuksessa ja antavat valon valua alakerran avoimen oleskelutilan läpi.

Kylpyhuone Molemmissa kylpyhuoneissa on lattiasta kattoon ulottuvat alkuperäiset Ceramics-metrolevyt. Vaikka yläkerran kylpyhuoneessa on lämmin, neutraali paletti, alakerran kylpyhuone on suunniteltu viileässä harmaassa ja sinisessä sävyssä. Kattoikkunoiden ja ikkunoiden ansiosta jopa sisäinen suihku saa luonnollista valoa. Moderni varustus on valmistettu Sussex Tapsista, Madinozista ja Caromasta. 'Naoshima' jakkara, Mobilia.

Ympäristötavoitteidensa saavuttamiseksi pari lisäsi 10 000 litraa vesisäiliötä, aurinkosähköjärjestelmän, tyhjennetyn putken kuumavesijärjestelmän, säleikkunat ja kierrätystiilet. "Meillä ei ole ilmastointilaitteita alakerrassa - me emme tarvitse sitä, koska säleikkunat antavat Fremantlen kuuluisalle merituulen virtata läpi."

Takapiha Taka-aidan graffitit olivat jo olemassa. "Se kuuluu:" Emme ole mitään ilman rakkautta ", sanoo Yun Nie. "Päätimme pitää sen, koska se on niin mukava viesti." He myös roikkuivat kypsällä kiinalaisella jalalla. "Se tarjoaa varjoa kesällä", sanoo Yun Nie. "Mutta talvella se menettää lehtensä ja antaa auringon valua talon sisälle."

Katso lisää Yun Nien töistä Nie + Co: lla. Ota yhteyttä rakentajaan Michael Bradshaw MJBA: ssa.

Tunnisteet:  Lastenhuoneet Makuuhuoneet Saln 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add