Kuinka kolmiomaisesta lohkosta tuli toimiva perhekoti

Tämä kekseliäs perheen koti Kaakkois-Melbournessa vie suhteellisen vaatimaton 200m2. Kun Richard Gittins ja hänen kumppaninsa Nicole de Spa ostivat kolmion muotoisen tontin, heidän odotuksensa olivat hieman toiveellisia.

"Luettelomme sisälsi neljä makuuhuonetta, kolme kylpyhuonetta (myös kylpyhuone), erillinen pesula- ja mutahuone. Olimme innokkaita myös uima-altaan", Richard sanoo.

Tämä oli arkkitehdin työpaikka, joka saattoi lykätä muita. Poistuminen ei kuitenkaan ollut niin yksinkertaista - varsinkin kun Nicolin identtinen kaksosisko, Molecule Studion Anja de Spa, oli mukana kehyksessä projekti-arkkitehtina yhdessä arkkitehti Richard Flemingin kanssa, Anjan elämästä ja liikekumppanista.

Kumipuupuut luovat rakastetun lehtivihan. Yläkerros on kääritty silvertopohjaiseen tuhkaan, kun taas pohjakerroksessa on James Hardie Scyon 'Axon' kuitu-sementtiverhous.

Älykäs istuinrokka keittiössä, jossa Jack istuu, sisältää piilotetun säilytystilan runkoja.

"Suunnittelu käyttää kolmiomaista muotoaan etunaan, ja kaikki tiukka kulma on tarkoitettu ylimääräiseen varastointiin tai palveluiden tarjoamiseen. Pienempi jalanjälki korvataan korkeilla kattokorkeuksilla: 3m alakerrassa ja 2, 7m yläpuolella", Anja sanoo.

Molekyyli oli haasteessa ja voitti huolimatta esteiden litaniasta, joka syntyi ennen kuin he edes panivat kynän paperille.

"En nähnyt tätä perhesitoumuksena", Anja sanoo. "Richard F ja minä rakastamme rajojen työntämistä, vaikka meidän piti tässä tapauksessa vähentää jalanjälkeä, johon voimme rakentaa, lähes 10 prosentilla."

Kodin värimaailma - jossa on sekoitus viileitä harmaita, puun sävyjä ja lehtiviheriöitä - on inspiroinut ympäröivää naapurustoa.

"Teimme virheen ajatellessamme, että koska paikkaamme ei ollut luettelossa, emme voi mennä pieleen", sanoo omistaja Richard G.

Itse asiassa kadun korkeajännitejohdot tarkoittivat sitä, että suunnittelun oli noudatettava "nousun ja heilahtelun" sääntöä. Tämä tarkoitti, että uusi koti oli asetettava takaisin viiden metrin päähän voimalinjoista.

Siellä havaittiin myös, että alkuperäinen viktoriaaninen koti ja siihen kiinnitetty käytöstä poistettu maitobaari ja varastot olivat ylittäneet paikallisen neuvostoliiton omistaman takaosan tietä.

Arkkitehdit ovat tarkoituksellisesti valinneet kierreportaat tilan maksimoimiseksi ja kompakti kodin ominaisuuden saavuttamiseksi.

Asumistila ei ole suuri, joten jokainen huonekalu on tärkeä. Täällä on enemmän piilotettuja varastoja, kuten vetolaatikko Jackin juna-sarjalle.

Sitten tuli uutinen, että tulva-alueella olo merkitsi myös sitä, että uutta asuntoa oli nostettava. Siinä vaiheessa Nicole ja Richard G ajattelivat myydä kiinteistö.

Kolme pientä lasta - Jack, neljä, Madeleine, kolme ja Henry, yhden - hyötyivät tästä suotuisasta esikaupungista, jonka peruskoulu ja päiväkoti on vain 50 metrin päässä, ja sai heidät harkitsemaan uudelleen.

He ovat asuneet nykyisessä talossa kuusi vuotta, ja he olivat jo laskeneet juuret.

Kaikissa huoneissa on hiukan erilaiset sisäänrakennetut ominaisuudet. Madeleinen huoneessa on Laminexin puuhiililaminaatista valmistettu tutkimuskaula.

Perhehuoneessa valkoisia laattoja, joissa oli mustaauraa, käytettiin halvalla tavalla kuvion luomiseen. Mattavalkoinen turhamaisuus on Quantum Quartz 'Pietra Serena' rekonstituoitua kiveä. Seinälaatat, Signorino.

Molecule suunnitteli uuden kodin, joka muistuttaa venettä, joka on kiinnittynyt kiinnittymään puron rannoille, joka kerran juoksi viereisen kaistaa pitkin.

Ensimmäinen kerros on 100m2 ja se sijaitsee alakerroksen yläpuolella, kompakti 75m2, suuret ikkunat yhdistävät sivustoon.

Makuuhuoneessa Jardanin Nook-sänky on puettu ylellisillä, rauhoittavissa sävyillä varustetuilla liinavaateilla.

Jatkuvuuden varmistamiseksi koko sisäänkäynnin vaatekaapissa oleva Navurban-verhoiltu kalustus on sama kuin oleskelutilat.

Keittiö ja ruokailutila on monitoiminen tila. Siellä on perinteinen saaripenkki ja syvä nook (piilotetulla TV: llä) ja runsas sisäänrakennettu säilytystila lasten leluille.

"Haluamme kaikkien tilojen käyttämisen sen sijaan, että huoneita olisi merkitty päivittäin tai viihdyttäviä", Nicole sanoo. Muita alueita harkitaan yhtä harkiten.

Mutatila on taitavasti vieritetty keittiön taakse, ja keittiön vieressä oleva kolmionmuotoinen nurkka sisältää pesula- ja jauhehuoneen.

"Verrattiin tätä muotoa pyörrelle, jonka löydät joesta, jossa tämän kiireisen kodin osan virtausta ja puristusta on helpotettu", Anja selittää.

Keittiö oli suunnattu itään päin olevaan kannelle ja on kodin napa. Katto, Maxi-vanerilevyt. Penkki, harjattu ruostumaton teräs.

Keskeistä heidän suunnittelussaan on teräs kierreportaat, jotka lävistävät puupaneelin katon.

"Käsittelemme sitä huoneessa olevana esineenä sen sijaan, että olisimme piilotettuina erilliseen tilaan", Anja sanoo. "Kaiken kaikkiaan olemme todella ylpeitä siitä, kuinka räätälöity ja ainutlaatuinen tämä koti on."

Tunnisteet:  koristelu Makuuhuoneet joulu 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add