Sisällä arkkitehti Peter Maddisonin modernistinen koti

Modernistisissa kodeissa on heille tietty taikuus. Siksi arkkitehti Peter Maddison ja hänen vaimonsa Andrea viettivät seitsemän vuotta tarkkaillen kiinteistöluetteloita Melbournen piikkitaskussa, joka tunnetaan ikonisista ja koskemattomista modernistisista taloistaan. Vuonna 2000 heidän kärsivällisyytensä maksoi, kun kaksikerroksinen kiinteistö saatettiin myyntiin. "Sen suunnitteli Walters & Grodski Architects vuonna 1969. Aluksi minut vedettiin kodin julkisivuun, mutta sitten kun löysin kaikki sen tasot ja kauniit puusepäntuotteet, myytiin", sanoo Peter, joka on myös Grand Designs Australian isäntä.

Vasemmalla puolella on yksi talon alkuperäisistä amerikkalaisista tammihuoneiden jakajista. Taideteokset: Jill Noble ja Patricia Urquiola -sohva Hub Furnitureltä.

Andrea ei kuitenkaan kokenut asioita aivan samalla tavalla: "Se muistutti minua noista rusketiileistä kerrostaloista, jotka rakennettiin tuolloin", hän nauraa. Hän kuitenkin rakasti kodin länsimaista näkökulmaa ja sen korotettua ruokasali- ja oleskelutilaa, josta on näkymät takapihalle. "Tuo länsivalo on melko maagista. Huomaat, että jokainen päivä tuntuu paljon kauemmalta ottaa tämän iltapäivän valon."

Vintage Eames -tuolit ja vastaava pöytä istuvat Wendy Foardin maalauksen alla. Riipusvalaisin on Jørn Utzon -malli, jonka ihminen on itse allekirjoittanut.

Ennen kuin osti tämän kodin, maddisonit olivat asuneet viktoriaanisissa kohteissa ja Kalifornian bungaloweissa. "Olimme melko kyllästyneet elämään siinä tyypillisessä muodossa, käytävällä keskellä ja suljetuilla huoneilla molemmin puolin", Peter sanoo. He etsivät kotona, joka oli "runsas, kokeellinen ja hauska"; tällä kodilla oli nuo ominaisuudet.

Mastercraft Cabinetsin valmistama eurooppalainen tammepuuseppä sai musta-japanilaisen pinnan. Japanista Artedomuksen kautta hankitut käsintehtyjä Inax-laattoja levitetään ilman laastia. Baarituolit ovat avaruudesta. Penkki ja lattia on hiottu kalkkikiveä.

Kolmen lapsensa poistuessaan nyt kotoa, pariskunta voi nauttia kunnostustyönsä hedelmistä - vaativa prosessi, joka saatiin päätökseen kolmessa vaiheessa budjettisyistä. Muuton yhteydessä perhe aloitti pienillä muutoksilla, kuten puutarhan uusimisen maisemasuunnittelija Steve Dalen kanssa. Cabana asennettiin ja uima-allas takapihalla leikattiin puoliksi. 30 000 litran vesisäiliö sijoitettiin nykyisen hoidetun nurmikon alapuolelle. Katto vaihdettiin ja shag-pile-matot poistettiin.

Alkuperäisissä amerikkalaisissa tammeportaissa on kulutusmatolla upotetut kulutuspinnat. Kaiteihin on lisätty eloksoitu kultapinta ja portaikkojen yläosassa roikkuu Robert Delvesin maalatut venetelakan puupaneelit.

Korjausprosessin toinen vaihe keskittyi ajotielle ja maisemointiin, kun taas kolmas vaihe - iso - oli kodin sisätilojen täydellinen peruskorjaus. Se on ollut tasapainottava teko, sanoo Peter, 1970-luvun alun estetiikan ja tunteen säilyttämisestä samalla kun kodin nykyaikaistamista parannetaan elinkelpoisuutta.

Vasen pesuallas ja terävästi vuorattu kylpy, sekä Omvivo että Gessi-kylpyäyteaine Abeyltä.

He aloittivat avaamalla kerran suljetun keittiön. "Keittiöt olivat aivan erilaisia ​​50 vuotta sitten. Ei ollut suosittua, että näyttelyssä ei ollut tyhjiä astioita eikä ensinnäkin pidetty silmällä sitä, miten ruokia valmistettiin", sanoo Peter, jonka käytännössä Maddison Architects on toimittanut yli 300 kaupallista, asuin- ja vieraanvaraisuusprojektit Melbournessa, mukaan lukien Transport Hotel, Chocolate Buddha ja Skydeck sekä toimitilat Eureka-tornissa.

Päämakuuhuoneessa roikkuu Andrea Maddisonin maalaus. Vuodepää ostettiin talon mukana.

Aikaisemmin muutoksista tehty tutkimus on nyt osa suurta, avointa keittiö- ja ruokailutilaa, josta on näkymät puutarhaan. Peterin suunnittelun kannalta keskeinen on ruokakomero ja pitkä ruostumattomasta teräksestä valmistettu penkki, jonka toisessa päässä on keittolevyt ja toisessa viinijääkaappi. Kylpyhuoneet olivat päivityksen tarpeessa ja muutettiin myös asianmukaisesti.

Philippe Starckin suunnittelema ulkona oleva pöytä ja tuolit on sijoitettu puulla reunustetun katon alle

Kodin allekirjoituskappaleet, kuten ruokasalin sivupöytä, jonka Pietari epäilee tekevän arvostetusta puuseppä Dario Zoureffista, säilytettiin ja palautettiin. Kuten kauniit veistetyt puutavara ja eloksoidut alumiinisuojat, jotka määrittelevät avoimen tilan tilat. Valaisimet ja vintage-huonekalut ylittävät kuilun alkuperäisen ja uuden välillä.

Andrea uima-altaan äärellä, joka on nyt puoli alkuperäisestä koostaan ​​ja pinta-ala on 50x50mm lasitetut laatat.

Alusta lähtien Pietarin ja Andrean tarkoituksena oli ollut kunnioittaa Lipson-perheen visiota, joka tilasi talon ja asui siellä 32 vuotta. "He käyttivät korkeasti koulutettuja ulkomaalaisia ​​käsityöläisiä unelmiensa kotiin herättämiseen. Se on myös lähestymistapa."

Silmiinpistävä pyöreä Louvretec-kattojärjestelmä tarjoaa valoa ja varjoa ulkoalueelle alkuperäisillä terrazzo-laattoillaan. Lanka ulkotuolit ovat vintage-kappaleita.

Tuloksena on koti, joka juhlii vuosisadan puolivälin juuria, mutta joka on suunnattu ulkoilua varten ", Peter sanoo." Se on nyt ympäristöystävällisempi koti; olemme elvyttäneet kiinteistöä vielä 50 vuotta. Rakastamme sitä täällä - ja fondue-juhlat jatkuvat. "
maddisonarchitects.com.au

"Haasteenamme oli tuoda tämä koskematon koti nykyisiin elin- ja rakennustason tasoihin säilyttäen samalla alkuperäinen olemuksensa", Peter sanoo. Nykyisen uima-altaan koko puolitettiin ja tila annettiin 30 000 litran säiliölle, jota käytettiin altaan täydentämiseen, puutarhan kastelemiseen ja käymälöiden huuhteluun. Katto uudistettiin antamaan riittävä suoja kodin länsipinnan korkeudelle. Uima-altaan penkki, joka on valmistettu harmaalla lankulla puretusta Station Pieristä

Tunnisteet:  Keittiö Makuuhuone Kylpyhuone ja pesula 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add