Astu sisään arkkitehti Clare Cousinsin kunnostetussa Edwardian kodissa

house-ulko-kaareva-T & D12

Kynnyksen ylittäminen Clare Cousinsin kotiin on heti päästä tämän Melbourne-arkkitehdin sydämeen ja mieleen. Laajennettu Edwardian talo vie kaikki kykynsä, prioriteettinsä ja viipuksensa ja höyhentelee ne kauniisti tasapainoiseen rakennukseen.

Melbourne's Prahranin kauniilla puiden reunustamalla kadulla kodin ulkopinta tarjoaa pieniä vihjeitä tulevalle seikkailunhaluiselle suunnittelulle. Mutta käännä ovi auki ja suodatetun valon halo kutsuu silmän havaitsemaan rajojen työntävä jatke ja irrotettu studio sen ulkopuolelle.

Avaruus, jonka Clare jakaa aviomiehensä Ben Pedersenin ja neljän tyttären Gingerin ja yhden Ivyn kanssa, on epäkonformistinen, mutta kuitenkin ajaton, hienostunut ja perhekeskeinen. Maben Groupin kaupallisen rakennusyrityksen johtajana toimivat Clare ja Ben napsauttivat talon viisi vuotta sitten ja antoivat projektin hautua kolmeksi vuodeksi.

Tuolloin alkuperäiset etuhuoneet olivat hyvässä kunnossa, mutta 90-luvun alkupuolen lisälisä tarvitsi 510 neliömetrin lohkon purkamisen ja uudelleenrakentamisen - suhteellisen hajaantuneena sellaiselle kaupungin keskustan postinumerolle.

Ulkopinta Pidennysosan virtaviivat voivat olla poikkeuksellisen kauniit, mutta ne ovat myös toimivia. Kuorinta taaksepäin pohjoisrajalta antoi enemmän pääsyä päivänvaloon ja puutarhaan.

Visuaalisesti tyylin asettaa vasta rakennettu autotalli ja takana oleva studio. Sisällä studio on perustettu neljäntenä makuuhuoneena, jossa on vieraille tarkoitettu kylpyhuone, mutta se voi olla jonain päivänä toiminut teini-ikäisten hangoutina, mummo-asunnona tai kotitoimistona.

Michael Schiavello ja Euroa-tiilet -väriset värjätyt tammikaapit luovat dramaattisen keittiön, joka on nostettu vaaleilla marmoripenkeillä ja Massproductions 'Albert' -tuolilla.

Sen ulkopintainen seula antaa tunnustusta suomalaisen pääarkkitehdin Alvar Aallon kuuluisille lasiesineille. Kaarevat puulattiat suodattavat lännen aurinkoa ja tarjoavat yksityisyyttä naapureilta. Ja se tuo taloon suuren osuman ilmapiiriä. "Meillä ei koskaan ollut rehevää vihreää näkymää, joten halusimme studion olevan varsin veistoksellinen", Clare sanoo.

Keittiö Mustat tiilet tarjoavat rohkean taustan keittiössä.

Juuri tässä hengessä Clare suunnitteli talon laajennuksen. Lineaarisen pohjapiirroksen sijasta asettelu upottaa puutarhaan ja kietou sen ympärille. "Oli loistava tilaisuus testata, tutkia ja työntää rajoja - tehdä uskon harppaus", Clare sanoo. Kaareva lasiseinä laajentaa talon pinta-alaa päästäkseen pohjoisvalon torrenttiin ja rakentaa paremman yhteyden puutarhaan. Tästä huolimatta rakennus on mittakaavassa suhteellisen vaatimaton. "Mitä pienempiä voisimme tehdä talon, sitä enemmän ulkotilaa voisimme pitää", Clare selittää.

Olohuoneessa omistautuminen yksityiskohdille näkyy kaikkialla, toisessa olohuoneessa olevasta Jardan 'Nook' -sohvosta ja Jieldé-lampusta studion veistosnäytökseen. John Gollingsin musta lauantai Bushfire -valokuvaus on ominaisuus tässä tilassa.

Sekä asiakkaana että arkkitehtina Clare rajoittui vain uudelleensuunnittelun kontekstiin. "Haasteena oli liukua tiloja vierekkäin", hän sanoo. "Talo ei ole yksinkertaisella tai kaksinkertaisella; se on niiden välissä." Yhdeksän metriä leveä pohjasuunnitelma työnnetään rajoihinsa, koska keittiön takana on toinen oleskelualue ja sisäänrakennettu rei'itetyllä metallisella näytöllä varustettu tutkimus- ja baari.

Olohuone Suuri kuvioitu matto luo viihtyisän alueen oleskelutilaan.

"On ylellisyyttä, jos kaksi asuintilaa on keittiön läheisyydessä - talon edessä olevia olohuoneita ei käytetä hyväksi. Toinen näistä oleskelutiloista on suljettu enemmän, joten lapset voivat jättää leluja pois. Ja vaikka kutsumme sitä leikkihuoneeksi, se on paikka, johon Ben ja minä kiinnostamme kylminä öinä ", hän sanoo.

Olohuone Paljastettu betoni, sokattu puu ja tiili tukevat Claren filosofiaa siitä, että rakennusmateriaalit ovat sinänsä kauniita asioita. Hänen viihtyvyytensä puhdasta muotoilua varten ulottuu koristekappaleisiin. Olohuoneessa paljain sipulilla varustettu Jean Prouvé 'Potence' -lamppu juhlii teollisuuden yksinkertaisuutta. Samaan aikaan Temperature Design -yrityksen räätälöity bankettitila noudattaa arkkitehtonisen suunnittelun muodostamia kaarevia linjoja.

Taloa kehystävät suuret ideat ilmestyvät pienimpiin sisustustietoihin. Rakennuksen sujuvuus seuraa aina kylpyhuonekaappeihin ja Calacatta -marmori-keittiön penkkiin. Jopa U-muotoinen istuinkansi ympäröi oleskelutilan pyöristettyinä.

Ulkopuolinen veistosseulonta luo dramaattisen visuaalisen vaikutelman.

"Käyrien kauneus", sanoo Clare, "on, että ne pehmentävät teräviä ja kovia viivoja. Siksi jatkoimme niitä kodin yksityiskohtiin." Clare kehotti perheen asiantuntijoita auttamaan näkemyksensä toteuttamisessa. Benin yritys rakensi tilan, ja setänsä, puutarhasuunnitelman legenda Rick Eckersley auttoi maisemoinnissa.

Makuuhuone Makuuhuoneessa hienostunut tyyli johtuu Jardan 'Leila' sängystä, Tom Dixon 'Offcut' jakkarasta ja Isle Crawford 'W08' lampusta.

Sohvapuinen katto, lasitetut tiiliseinät ja paljaat betonilattiat ilmaisevat rakennemateriaalien yksinkertaisuuden. Jopa kipsilevy on maalaamaton. "Rehellinen on sana, jota käytämme paljon. Kyse on materiaalien todella juhlistamisesta niiden luonnollisessa tilassa", Clare sanoo.

Makuuhuone Claren mukaan taiteilija Rowena Martinichin vilkkaat teokset Gingerin makuuhuoneessa ja makuuhuoneessa pysäyttävät vierailijat heidän jälkillään.

Arkkitehti on rakentanut maineensa autenttisuuteen ja aineellisuuteen, joka hänen työnsa taustalla on. "Yritämme tehdä arkkitehtonisia eleitä, jotka ovat tärkeitä ja tarpeellisia. Emme tee vain käyrää kuvitteellisena nurkkana; sen on osallistuttava avaruuden kokemukseen." Tämä lähestymistapa on palvellut Clarea. Hänen vähittäistyöt Aesopin ja Mimcon kaltaisille on ansainnut hänelle vankan seuran.

Inkiväärin makuuhuone Leikkisä violetti nojatuoli lisää väri-ilmaa tähän tilaan.

Täällä, Claren omassa talossa, hänen verensä ja liiketoimintansa läpi kulkeva filosofia löytää kodin henkilökohtaisemmalla tasolla. Se vastaa myös Claren aliarvioitua selitystä hienostuneista valinnoistaan: "Tätä me vain teemme!" hän sanoo.

Kylpyhuone Signorino -kylpyhuonelaatat leikkivät tiileissä koko ajan.

Katso lisää Claren töistä Clare Cousins ​​Architects -yrityksessä .

Tunnisteet:  koristelu Ulkona ja puutarhanhoito Palkki 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add