Tässä Queenslander-mökissä on helppo asua sisä-ja ulkotiloissa

Alkuperäisellä Queenslander-mökillä, pienellä, himmeästi valaistuksella varustetussa talossa, oli suhteellisen vaatimattomia mittasuhteita ja epätavallisen paljon tiiliä: jalkoja, iso, kaksinkertainen kokoinen takka ja savupiippu. Mutta kuten tämäntyyppiselle rakennukselle on tyypillistä, takapiha oli täysin irrotettu talosta ja siihen pääsee vain räikeän kannen kautta.

Uima-allas Varaa puutarhaan jacaranda-varjostetussa uima-altaassa on muurin yksityiskohtia nurkassaan, italialaisen arkkitehdin Carlo Scarpan työn innoittamana.

Jayson Blight of Blight Rayner -arkkitehtuuri ja Melissa Blight of Twofold Studio halusivat yhdistää maiseman ja rakennuksen uudelleen. Pariskunta aloitti uudelleenkyselyn ja laajensi perheen kotiaan Highgate Hillissä, Brisbanessa, pari aloitti suhteet sisälle ja ulos, jotka alkavat kodin sisäänkäynnistä ja ulottuvat suoraan 520 neliömetrin lohkon loppuun.

Taustakuva Tämän 1800-luvun työntekijän mökin Brisbanessa sijaitsevan lisäyksen takapihalle pääsee alas sarjassa vaiheita ja tasomuutoksia, jotka johtavat puolittain suljettuihin tiileistä verhottuun asuintilaan. Tiilet jatkuvat talon alla.

Vuoropuhelu maiseman kanssa alkaa katutasolla. Pienen etupuutarhan ja puun sulkemiseksi verandaan lisättiin uusi kansi ja penkki-istuin. Myöhemmin sivustoon tiilet alkavat yksinkertaisesti seininä ja laajenevat muodostaen veistoksellisen aukon.

Asumistila Uusi oleskelutila on kannettava puutarhan päälle. Alkuperäiseen talon edessä olevaan savupiippuun on viitattu uudessa tiilirakennuksessa takana.

Sisäänrakennettu istuin kehyttää maisemoidun pihan, joka on sijoitettu uuden laajennuksen ja alkuperäisen talon väliin. Kotimaan mittakaavassa haastava tiilen monumentaalisuus asettaa sävyn uudelle, puolivälissä olevalle oleskelu- ja ruokailutilalle.

Seinä Yhdeksän metrin seinä viereistä kiinteistörajaa pitkin ankkuroi ulkotilojen itäreunan.

Talosta puutarhaan tiilet muuttuvat beigestä Bowral-tiilistä kierrätetyksi punatiileksi vanhasta 1880-luvun uunista. Takapuutarhaan siirtymisen merkitseminen on luonnollinen sadeveden virtausreitti, joka kulkee sivuston keskellä ja yhdistyy viereisiin ominaisuuksiin.

Taka-askeleet Vaaka-alueen ulkopuolella, joka on suunniteltu vangitsemaan luonnollinen veden virtaus lohkon läpi, on tiilettu, porrastettu terassi, jossa on tarpeeksi tilaa takan ja istuimen pitämiseksi.

Avaruusjärjestyksessä, joka alkaa olemassa olevan mökin lopusta, ulkohuone, ruokasali ja keittiö muodostavat nykyaikaisen loggian. Uusi lisäys pitää keittiön ja ruokasalin, sisäänvedettävä seinä tekee suhteista ulkona ja takapuutarhaan täysin avoinna. "Seinät ja lattiat ulottuvat sisäpuolelta, luomalla puutarhapatioita, jotka maksimoivat kaupungin keskusta-alueen ja mikä tärkeämpää rikastuttamaan sosiaalista kokemuksemme maisemassa", Jason sanoo.

Tämä on Anna Johnsonin ja Richard Blackin muokattu ote Urban Sanctuary: The New Domestic Outdoors, julkaisija: Thames & Hudson, 70 dollaria.

Kaupunkien pyhäkkö: Uudessa kotimaisessa ulkona esitellään Australian ja Uuden-Seelannin erinomaisia ​​nykyaikaisia ​​taloja, jotka sijaitsevat kaupunkien yhteydessä, jotka etsivät ja osoittavat uusia kekseliäitä tapoja elää ulkona.

Tunnisteet:  Lastenhuoneet Saln remontti 

Mielenkiintoisia Artikkeleita

add